به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در روزهایی که فرهنگسازی اهدای عضو به عنوان یک اقدام ملی در دستور کار دولتمردان، هنرمندان، ورزشکاران و حتی مردم عادی جامعه قرار گرفته، میتوان از آشنایی کودکان و نوجوانان کشور با این مقوله به عنوان یک اقدام ریشهای و با نگاه بلند مدت در این زمینه یاد کرد.
ورود موضوع اهدای عضو به کتابهای درسی نظیر تفکر و سواد رسانهای، زیست 2، هنر دهم، و نگارش، نقطه عطفی در آشنایی کودکان و نوجوانان با فرهنگ اهدای عضو بود و آموزش و پرورش با این اقدام گامی جدی و اساسی در فرهنگسازی این مساله مهم برداشت.
سال گذشته با تشکیل جلسهای میان مدیران انجمن اهدای عضو ایرانیان و دفتر تالیف کتب درسی آموزش و پرورش مقرر شد زمینه وارد شدن موضوع اهدای عضو در کتاب دانش آموزان فراهم شود و اکنون که این مهم اتفاق افتاده است، صبح امروز مدیران انجمن اهدای عضو ایرانیان به پاس قدردانی از این اقدام مسوولان آموزش و پرورش در ساختمان پژوهشی، برنامه ریزی و آموزشی این سازمان حاضر شده و از مدیرکل، معاون و مدیران گروه تالیف کتب درسی تقدیر کردند.
امانی مدیرکل تالیف کتب درسی با بیان اینکه وارد شدن موضوع اهدای عضو نقطه شروع فعالیت آموزش و پرورش در ارتقای فرهنگ اهدای عضو است گفت: سال گذشته حضور نجفیزاده در جلسه مدیران گروه تالیف کتب درسی برای ما جای خیر بود و در نهایت سبب شد که امروز ما شاهد این اقدام بزرگ برای فرهنگ سازی این مساله باشیم و موضوع اهدای عضو در 4 کتاب درسی دانش آموزان در مقاطع مختلف وارد شود.
امانی همچنین آمادگی این سازمان برای انجام اقدامات بیشتر در این زمینه را اعلام کرد و از حضور انجمن در جشنواره فیلم رشد، همایش سردبیران مجلات رشد آموزش و پرورش و سایر جشنوارههای فرهنگی و آموزشی این سازمان استقبال کرد.
روزانه 7 الی 10 نفر جان خود را به علت نرسیدن عضو پیوندی از دست میدهند، انسانهایی که شبها به امید دریافت عضو پیوندی به خواب میروند و روزها با درد بیماری از خواب برمیخیزند، این در حالی است که سالانه حدود 6000 عضو به زیرخاک میرود و به نسبت آن هم بیماران بسیاری جان خود را از دست میدهند. بی شک تنها فرهنگسازی مناسب است که میتواند به کمک تجهیزات پزشکی و متخصصان حوزه پیوند بیاید و یک بیمار را از رنج بیماری برهاند.
انتهای پیام/