معصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: بیماری آلزایمر یک عارضه پیش رونده است که قسمت حافظه و خاطرات مغز را درگیر میکند که علت اصلی بروز آن ورود موادی به فضای مغزی است که فعل و انفعالات شیمیایی این عضو حیاتی از بدن را دچار مشکل میکند و همین امر سبب ایجاد فراموشی و آلزایمر در فرد بیمار میشود.
وی بیان کرد: سلولهای مغزی در اثر فعل و انفعالات ناقص شیمیایی میمیرند و همین مسئله باعث از بین رفتن و یا تضعیف کارآیی مغز میشود و در اثر تخریب سلولها فراموشی و آلزایمر به وجود میآید.
صالحی تأکید کرد: هنگامی که فرد دچار عارضه آلزایمر شده به اختلال حافظه مبتلا میشود و این عارضه به مرور زمان متأسفانه پیشرفت کرده و اختلالات عملکردی در بیماران را ایجاد میکند.
وی عنوان کرد: بیمارانی که به عارضه آلزایمر مبتلا هستند در محیطهایی که نور کمی در آن مکانها وجود دارد بسیار وحشت کرده و توهم جزوی از بیماران آلزایمری محسوب میشود.
صالحی اظهار کرد: براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی 50 میلیون نفر مردم دنیا مبتلا به بیماری آلزایمر بوده که از این تعداد 58درصد از این افراد در کشورهای کم توسعه و یا در حال توسعه هستند.
وی ادامه داد: رشد سالمندی در کشورهای در حال توسعه افزایش پیدا کرده و همین امر سبب بالا رفتن مبتلایان آلزایمر در این کشورها میشود و بر اساس تخمین سازمان جهانی بهداشت در حدود 700 هزار نفر از مردم ایران مبتلا به آلزایمر هستند.
صالحی گفت: بر طبق پیشبینیها تا سال 2050 جمعیت بیماران مبتلا به آلزایمر به 131 میلیون نفر میرسد که این مسئله زنگ خطری برای جامعه جهانی محسوب میشود.
وی یادآور شد: بروز عارضه آلزایمر فقط 15 درصد به خاطر مسائل ژنتیکی بوده و بقیه این افراد بیشتر به خاطر مصرف فستفودها و تغییر روش زندگی ایجاد میشود.
انتهای پیام/