سعدی رشیدی رییس کمیته زوران استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ گفت:ورزش زوران به عنوان کشتی سنتی استان کرمانشاه دارای سابقه طولانی است که مدتی به فراموشی سپرده شده بود .
وی گفت: ما دراداره ورزش و جوانان تلاش کردیم تا بتوانیم این ورزش سنتی استان را احیا کنیم و به عنوان ورزش تاریخی کرمانشاه با تلاش فراوان آن را به ثبت برسانیم و درصدد هستیم با برگزاری مسابقات به رشد این ورزش کمک کنیم.
رشیدی گفت: بر اساس مستنداتی تاریخی که از این ورزش ارائه کردیم و هم چنین با پیگیری و دفاع از این مستندات و ارائه کتاب زوران این ورزش به صورت ملی به کرمانشاه اختصاص یافت.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک زمین خاکی برای این ورزش در استان اختصاص یافته است که باید اقدامات بعدی آن در ریختن ماسه بادی و آمادگی زمین انجام شود.
زوران یک نوع مبارزه دو نفره است که در ادوار گذشته بیشتر در روستاهای استان کرمانشاه در دو سبک «دسته زیرباله» و «شیر بگیر» انجام می شد.
«زوران» واژه ای است از ریشه زور ، به معنای نیرو و قدرت به معنای کشتی و کشتی گرفتن کاربرد دارد.
معنی نام این نوع کشتی محلی، زورآزمایی در درگیری و برتری یافتن در مبارزه بر حریف است وآن را بر حسب استفاده از دست وپا وضربات آن جهت برهم زدن تعادل حریف و استفاده از کلیدهای متفاوت «کشتی جنگی» نام نهاده اند.
انتهای پیام/ز