به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،جلسه هماندیشی سومین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی امروز با حضور محمد شکرچیزاده معاون وزیر راه و شهرسازی، فرجالله رجبی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، محمدرضا طاهری رئیس کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و محمد کاری رئیس بخش انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.
فرج الله رجبی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه مهمترین مسئله در حال حاضر بحرانی بودن بخش انرژی است، گفت: اگر در استانها میزان مصرف آب حدود 10 درصد باشد، متأسفانه مصرف آب کشاورزی به 90 درصد رسیده،بنابراین بهترین روش صرفهجویی در این حوزه باید به بخش کشاورزی اختصاص داده شود.
رجبی در ادامه تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف باید به گونهای عمل کنیم که مخاطب با موضوع ارتباط برقرار کند.
وی تأکید کرد: فرهنگسازی در این حوزه باید از ضروریات حاکمیت کشور باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه به حل هر چه زودتر پرتی شبکه آب اشاره کرده و گفت: متأسفانه میزان پرتی شبکه آب در کشور به 30 درصد رسیده است که باید هر چه سریعتر این مشکل رفع شود.
رجبی با اشاره به اینکه دوره وابستگی به دولت به اتمام رسیده است، افزود: باید توجه به بخش خصوصی در این حوزه افزایش یابد و راهکارهای فعالسازی این حوزه از سوی مسوولان ارائه شود.
وی اظهار کرد: باید ایدهها تبدیل به دستورالعمل شود و در این حوزه باید وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان از تواناییهای خود استفاده کند.
در ادامه شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه مدعی بخش انرژی در حوزه ساختمان بسیار زیاد است، گفت: باید از تجربه کشورهای دیگر در این حوزه استفاده کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در گذشته میزان مصرف انرژی در کشور خارجی بیش از ایران بود، گفت: این کشورها توانستند با استفاده از بخش خصوصی و توانمندی دانشمندان خود میزان مصرف انرژی را کاهش دهند.
در ادامه شکرچیزاده تأکید کرد: در حال حاضر میزان مصرف انرژی در ایران بین 250 تا 300 رسیده است.
وی در خصوص اجرای مبحث 19 در ساختمانهای کشور نیز گفت: باید میزان ضریب نفوذ این مبحث را در ساختمان را ارزیابی کنیم و سپس برای اجرای آن برند و گواهینامههای معتبر طراحی کنیم.
در ادامه طاهری با اشاره به اینکه در قوانین مربوط به انرژی معضلهای بزرگی وجود دارد گفت: متأسفانه بخش انرژی متولیان زیادی از جمله وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی و سازمان استاندارد دارد.
رئیس کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی کشور اظهار کرد: با وجود آن که بخش انرژی متولیان زیادی دارد، اما هیچ یک از آنها نقش اجرایی را بر عهده ندارد و در مواقع ضروری هر یک از اجرای آن امتناع میکنند.
طاهری تصریح کرد: مبحث 19 بعد از گذشت 22 سال هنوز در ساختمانهای کشور اجرا نمیشود و سازندگان کشور انگیزهای برای اجرای آن ندارند و میان ساختمانهایی که این مبحث را اجرا کردند با ساختمانهای دیگر تفاوت وجود ندارد.
وی در ادامه تأکید کرد: باید شیوه سیاستگذاری در این بخش را تغییر دهیم و برای مبحث 19 برند و گواهینامه معتبر طراحی کنیم.
بر اساس این گزارش سومین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی در بیستم و 21 آذر ماه سال جاری برگزار میشود.
گفتنی است مهمترین محورهای این همایش بررسی مشکلات مطرح در خصوص قوانین و آییننامههای اجرایی صرفهجویی مصرف انرژی در ساختمانهای پایدار، بررسی استانداردهای مطرح شده در ساختمان سبز، بررسی چالشهای پیشرو در زمینه مدلسازی انرژی در ساختمان از جمله محورهای این همایش به شمار میرود.
انتهای پیام /