داود میرشکار مدیرکل زیست بوم دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛با اشاره به سفیدشدگی آب سنگی های مرجانی در خلیج فارس اظهار داشت: این فرآیند با افزایش درجه هوای کره زمین وهمچنین افزایش درجه حرارت دریاها رخ می دهد.
وی ادامه داد: متاسفانه در فصل تابستان زمانی که درجه حرارت افزایش می یابد شاهد سفید شدگی مرجان های خلیج فارس می شویم که امسال نیز در تمامی مناطق جنوب کشور دیده شده است.
میرشکار با بیان اینکه این سفیدشدگی باکاهش دما ازبین می رود، گفت: بیش از 90 درصد مرجان ها در حال حاضر سفید شده اند اما جای امیدواری است که باکاهش دمای دریاها این سفید شدگی ازبین برود.
وی با اشاره به تعریف سفید شدن مرجان ها افزود: سیتوپلنگتون های هم زیست مرجان ها به دلیل گرمای زیاد آب َترَک بر می دارند به همین دلیل سفید شدگی در مرجان ها رخ می دهد اما با بازگشت درجه حرارت و خنک شدن آب در صورت زنده بودن مرجان ها، این سیتوپلنگتون ها به مرجان ها برمی گردند و دوباره حیات مرجانی را حفظ می کنند.
مدیرکل زیست بوم دریایی با اشاره به اینکه یکی از معضلات زیستگاه های کره زمین گرم شدن آن است،بیان کرد:گرم شدن زمین در مجامع بین المللی از جمله توافق پاریس نیزمطرح شد که این معضل بر روی زیستگاه های خشکی تاثیر گذاشته است و شاهد آتش سوزی هایی در جنگل ها و مراتع هستیم.
وی دررابطه با اقدامات عملی برای این معضل جهانی تصریح کرد: برای جلوگیری از این سفید شدگی درسطح ملی و منطقه ای نمی توان اقدامی کرد چرا که اقدامات باید در سطح بین المللی انجام شود تا تمام کشورهای عضوسازمان ملل با متعهد شدن به کاهش تولید گاز co2 این روند افزایشی دما در کره زمین را کنترل کنند.
میرشکار گفت: کشورهایی مثل کشور چین و آمریکا که تولید گاز co2 بالایی دارند باید به تعهدات بین المللی برای کاهش این گازها اهتمام ویژه ایی داشته باشند.
مدیر کل زیست بوم دریایی با اشاره به منابع تولید گاز co2 بیان کرد: منابع گازهای co2 مختلف است که از جمله آن می توان به کارخانه ها،خودروها و آتش سوزی ها و سوخت های فسیلی اشاره کرد.
انتهای پیام/