محمدعلی نبی پور در مراسم تجلیل از برگزیدگان گنابادی جشنواره سفره ایرانی با اشاره به قدمت و اصالت غذاهای محلی گناباد خصوصا آشهای مخصوص افزود: استفاده از ظرفیت غذاهای سنتی و افزایش کیفیت آن با تلفیق علم روز میتواند مکمل توسعه گردشگری و بوم گردی در گناباد باشد.
وی افزود: امروزه در دنیا به سلامت و ارگانیک بودن غذا توجه خاصی میشود که غذاهای بومی گناباد از این دو نظر وضعیت خوبی دارند.
ثبت نان تافتون و آش جوشپره گناباد در فهرست میراث معنوی کشور
علیرضا شناسایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد از ثبت نان تافتون و آش جوشپره گناباد در فهرست میراث معنوی کشور خبرداد وگفت:. با توجه به شرایط خشکسالی در گناباد توسعه بوم گردی به همراه غذاهای سنتی به عنوان بخشی از صنعت گردشگری میتواند ارزش افزوده خوبی ایجاد کند و باعث کاهش وابستگی به سایر درآمدها شود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان گناباد از نظر غذاهای سنتی و اقامتگاههای بوم گردی در خراسان جایگاه برتری دارد افزود: انتخاب آش جوشپره به عنوان آش برتر ایران در جشنواره ملی آش ایران در زنجان از موفقیتهای گناباد است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: در دومین "جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری" که در سمنان برگزار شد از گناباد آش رشته به عنوان پیش غذا، قورمه به عنوان غذای اصلی و کاچی به عنوان دسر مورد داوری قرار گرفت. در این چارچوب آشکده میراث گناباد با فعالیت منیره حیدری و ملیحه مصباح عنوان سرآشپز برتر خراسان رضوی را کسب کرد.
شهرستان گناباد دارای ۲۵۰ اثر تاریخی و معنوی است که از این تعداد ۱۴۲ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده اند. گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
انتهای پیام//ف.ج