به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛محمود بیگلری مدیرکل نظارت ملزومات پزشکی پیش از ظهر امروز در بیست و ششمین اجلاس سراسری مدیران تجهیزات و ملزومات پزشکی که در گرگان در حال برگزاری است، اظهار داشت: امید داریم مدیران حوزه نظارت در طی ۲ روز بهره لازم را از این همایش ببرند و بتوانند توانمندتر در استانها عمل کنند.
وی با بیان اینکه ۲.۵ میلیارد دلار ارزش بازار تجهیزات پزشکی در کشور است، افزود: هر تکنولوژی نوینی به معنای تاثیر بخشی نیست و این حوزه پزشکهای تخصصی هستند که میتوانند به کاهش هزینههای درمان بیمار کمک کنند.
مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در طرح تحول سلامت بیشترین فعالیت انجام شد و برنامههای متنوعی را در حوزه تجهیزات پزشکی داشتیم که بخشی از آن اجرا شده است.
بیگلری افزود: بخش نرم افزاری یکی از گلوگاههای اصلی ما به شمار میرود و اگر نتوانیم منابع خود را مدیریت کنیم با مشکل رو به رو میشویم.
وی به بکارگیری توانمندیهای افراد مختلف در حوزه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: باید چارتی چابک بر مبنای کار کارشناسی برای اجرای برنامهها در نظر گرفته شود.
مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ثبت تجهیزات پزشکی نخستین برنامه ما در سال ۱۳۹۶ بود که سیاستگذاری شده، افزود: قیمتگذاری تجهیزات علوم پزشکی و تنفیذ اختیارات از موضوعات دیگری است که به آن پرداخته شدهاست.
وی افزود: پروژه استانداردسازی یکی از برنامههای ویژه ما است که امید داریم نقطه نظرات همکاران را دریافت کنیم و از دادههای این همایش بهره بگیریم.
بیگلری افزود: مدیریت نگهداشت یکی از موضوعات جدی ما است و نمیتوانیم دستگاههایی را با قیمت بالا خریداری کنیم و از نگهداری درست آن غافل شویم.
وی افزود: ۸۰ میلیارد تومان کالای غیرمجاز و تقلبی پزشکی با نظارتهای ناقص کشف شده که ۵ میلیارد تومان وارداتی و ۷۵ میلیارد تومان کالای تقلبی حوزه داخلی است.
مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: دستگاه پزشکی مختلفی را داریم که خراب میشود و پس از گذشته یک ماه نهاد مربوطه متوجه میشود دستگاه خراب است.
بیگلری افزود: ۱۵ تا ۲۰ درصد تجهیزاتی که در کشور وجود دارد قاچاق است و این وظیفه ما است که نظارتهای ما در سطح بازار افزایش دهیم.
وی گفت: تحقیق و توسعه را نمیتوانیم از هیچ جایگاهی حذف کنیم و آموزشها و سامانهها باید بروزرسانی شود تا مشخص شود چه برندهایی بیشترین مصرف را در سطح بازار دارد.
بیگلری تاکید کرد: ۲۲ درصد بازار ما در اختیار برندهای آمریکایی است و این جای سوال برای بازیهای سیاسی است که آمریکا راه انداخته، دارد.
وی با بیان اینکه ۲۰۲ هزار قلم کالا در سیستم ما ثبت شده، افزود: ۲۱ هزار قلم کالا قیمتگذاری مصوب است ۱۴ هزار اقلام وارداتی و ۷ هزار کالای تولیدی است و سیاست ما این است که اقلام غیر استراتژیک را قیمت گذاری کنیم تا از بهم ریختگی در بازار وجود دارد جلوگیری کنیم.
مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو به بحث تنفیذ دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در بحث تمدید پروانهها بیش از ۵۶۰ پروانه داشتیم که از این میان ۴۲۰ مورد توسط ۱۰ دانشگاهی که با ما مشارکت کردند، انجام شده است.
بیگلری تاکید کرد: ۴۴۵ شرکت تولیدی داریم که ۳ هزار و ۵۹۳ کالا در کشور وجود دارد که ۹۵۰ کالای ما تولیدی است.
انتهای پیام/پ