به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ وجود طبیعت سرسبز و پوشش گیاهی فراوان و دشتهای گسترده استان لرستان را به یکی از قطبهای تولید عسل در کشور تبدیل کرده است.
نجیب زاده معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: کیفیت عسل لرستان در چهل و پنجمین کنگره بینالمللی آپیموندیا ترکیه جهانی شد.
وی افزود: ۳ نمونه عسل از ایران به چهل و پنجمین کنگره بینالمللی آپی موند یا استانبول ترکیه ارسال شد که از بین عسلهای ارسالی از ایران عسل شهرستان سلسله از نظر کیفیت موفق به کسب نشان برنز این کنگره جهانی شد.
چهل و پنجمین کنگره بینالمللی آپیموندیا در استانبول ترکیه با حضور کشورهای چین، ترکیه، آمریکا، انگلیس، هند، نیجریه، آلمان برگزار شد و زنبورداران ایرانی در این کنگره ۱۲ غرفه در اختیار داشتند.
این نشان به نمایندگی از لرستان به بانکی پورمدیر عامل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور اهدای شد.
جعفر پورمدیر طیور و زنبور عسل جهاد کشاورزی لرستان حدود ۲۰۰ کندوی زنبور عسل دراستان لرستان توسط ۲۲۰۰ هزار نفر زنبوردار پرورش داده میشود.
جعفرپور گفت: امسال پیش بینی ما این است که تولید عسل رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی داشته باشد.
نجیب زاده معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان گفت:تنوع آب وهوایی و تنوع گیاهی در لرستان باعث شده عسل تولیدی ما جنبه دارویی هم داشته باشد وتنوع در نوع عسل تولیدی را به همراه دارد.
جمعی از زنبور داران لرستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛در رابطه با نوع عسل تولیدی خود اظهار داشتند:عسلهای مختلفی در لرستان تولید میشود که از جمله گون و شبدر اما غالب عسل ما گون وگشنیز است.
مرادی کارشناس جهاد کشاورزی لرستان گفت:اقلیم ۴ فصل و تنوع گیاهی باعث شده که عسل لرستان به لحاظ تنوع وکیفیت یکی ازعسلهای مرغوب کشورباشد.
وی با بیان اینکه عسل لرستان در جهان از جایگاه ویژهای برخوردار شده است افزود: از این پس این محصول باارزش ایرانی، بیش از پیش در بازارهای جهانی شناخته میشود.
باتوجه به مرغوبت بالای عسل لرستان وتولید سالانه بیش از ۱۸۰۰ تن عسل طبیعی، اما زنبورداران برای تولید این محصول بامشکلاتی مواجه هستند.
یکی از زنبورداران گفت: پشتیبانی نداریم بیمه نیستم واگر جهاد کشاورزی همکاری باما دارد خیلی کم است.
یکی دیگر گفت: قبلا داروبه ما میدادند برای کنه، ولی الان نمیدهند وخودم میخریم، ولی تاثیرندارند.
یکی دیگرگفت:به علت عدم وجود کارخانه فرآوری وبسته بندی عسل مجبور به صورت سنتی بسته بندی کنیم و تولید محصول استان مارا استانهای دیگر میبرند.
مرادی کارشناس جهاد کشاورزی لرستان گفت:به لحاظ منابع مالی زنبورداران ما درمضیقه هستند.
وی افزود:استفاده از ملکههای اصلاح شده یکی از نیازهای مبرم بخش زنبور داری استان است.
مرادی گفت: ملکه اصلاح شده هزینههای مارا بین ۳۰ تا ۵۰ درصدپایین میآورد.
جعفرپور گفت: بحث شناسایی زنبوردارانی عسل طبیعی تولیدمی کنند وبسته بندی آن وایجاد صنایع وکارگاههایی که بتوانند به صورت مدرن عسل را بسته بندی کنند یکی از کارهایی است که در دست اجرا داریم.
وی افزود:بیمه تامین اجتماعی این افراد است که درسطح وزارتخانه و وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شده است که متاسفانه چندسالی است تاکنون حل نشده است.
نجیب زاده گفت: از سال گذشته برندسازی عسل با نام بسته بندی مشخص وآزمایش وکنترل کیفیت برای اطمینان مصرف کننده ردکشور شروع شده است.
وی افزود:تولید عسل اکسیر یکی از کارهایی بود که سال گذشته در سطح کشور یک مرکز راتعریف کردند وتلاش ما این است همین کار رادر لرستان انجام دهیم وشعبههایی رادر استان باهکاری زنبورداران داشته باشیم.
باتوجه به اینکه لرستان جزءاستانهای برتر از نظر تولید عسل درکشورمحسوب میشود خوب است که مسئولین راه حل اساسی برای صنایع تبدیلی وصادرات این محصول پیدا کنند.
گزارش از مهدیه فکوری