به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ کارشناس پژوهشی پژوهشکده زعفران کشور در حاشیه برگزاری دوره آموزشی زعفران در منطقه برکوئیه سبزدشت بافق گفت: در طی دوره بیست ساله سطح زیر کشت زعفران در کشور 20درصد افزایش یافته است و 94درصد تولید زعفران در جهان حاصل مزارع ایران است.
سید محمد سیدی افزود:مجموع تولیدات کشور های اسپانیا، ایتالیا، چین، مراکش و یونان 6درصد می باشد.
وی با بیان اینکه استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی قطب تولید این محصول می باشند تصریح کرد:به علت اینکه این مناطق زعفران را صادر می کنند ممکن است در برخی استان ها عملکرد این محصول پایین تر باشد و توسعه زعفران به سایر نقاط ایران توجیه پذیر نباشد.
کارشناس پژوهشی پژوهشکده زعفران کشور بیان داشت:استان یزد با توجه به شرایط مشابهی که با خراسان دارد برای توسعه این محصول پتانسیل بالایی را داراست.
سیدی مشکل عمده زعفران کاران در زمینه توسعه این محصول در سطح استان را شوری آب عنوان کرد و گفت:اگر مسئولان بتوانند برای شوری آب راهکاری ارائه دهند این استان می تواند از پتانسیل بالای خود جهت توسعه این محصول استفاده کند.
انتهای پیام/ص