به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ فرآیند تولید خشت با هدف حفاظت و مرمت یافتههای باستانشناسی بر اساس مطالعات صورت گرفته در پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با نظارت کارشناسان در دستور کار قرار گرفت.
«عاطفه رشنو» مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اعلام این خبر گفت: با توجه به سیاستهای پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و کمبود اعتبارات، در 5 سال گذشته عملیات خشت زنی در حالی به فراموشی سپرده شده بود که پایگاه میراث جهانی چغازنبیل در زمینه مطالعات، تولید خشت و نحوه حفاظت و مرمت آن دارای سابقهای 20 ساله است.
وی افزود: در حال حاضر آغاز تولید خشت بر اساس مطالعات صورت گرفته در پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با هدف حفاظت و مرمت یافتههای باستان شناسی سایتهای چغازنبیل و هفت تپه با نظارت کارشناسان در حال انجام است.
به گفته رشنو، در صورت تامین اعتبارات لازم بر اساس برنامه پیشنهادی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل، حدود 20 هزار خشت مرمتی در این فصل تولید خواهد شد و پس از آن با اخذ مجوزهای لازم عملیات مرمت و حفاظت مجموعه آرامگاهی و کاخی مابین حصار دوم و حصار سوم چغازنبیل و مناطق در معرض خطر حصارهای سه گانه چغازنبیل در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه گفت: این خشتهای مرمتی در خواناسازی پیها و دیوارههایی که پیشتر در محوطه باستانی چغازنبیل کشف شدهاند با هدف حفاظت از یافتههای باستان شناسی مورد استفاده قرار میگیرند.
انتهای پیام/