به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر دولت در امور پارلمانی اعلام کرد: علاوه بر وزرای پیشنهادی کنونی، رئیس جمهور و رئیس اجرائی در نظر دارند در یک بسته کلان تر، چند نامزد وزیر دیگر را نیز در همین هفته به مجلس نمایندگان معرفی کنند.
با گذشت سه سال از عمر حکومت وحدت ملی، تاکنون نیمی از وزارتخانه های افغانستان توسط سرپرست ها اداره می شوند.
در آخرین مورد قرار بود اوائل ماه جاری، ۱۲ نامزد وزیر به مجلس نمایندگان معرفی شوند اما این روند از سوی دولت به تاخیر افتاد.
«فاروق وردک»، وزیر دولت در امور پارلمانی گفت: دلیل این تاخیر، رایزنی رئیس جمهور و رئیس اجرایی برای افزایش فهرست نامزد وزیران و اضافه شدن چند نامزد وزیر دیگر در این فهرست بوده است.
برخی از اعضای مجلس، دلیل تاخیر در معرفی نامزد وزیران را وجود یک سلسله اختلاف ها میان ریاست جمهوری و ریاست اجرائی می دانند.
ظاهرا در فهرست تازه، وزارتخانه های معارف و اطلاعات و فرهنگ نیز شامل هستند. وزرای این وزارتخانه ها چند ماه پیش به دلیل عدم مصرف بودجه های توسعه ای سلب صلاحیت شده بودند.
هرچند وزیر خارجه افغانستان نیز با همین سرنوشت روبرو شده بود، اما گفته میشود که حکومت در نظر ندارد فرد دیگری را به جای صلاح الدین ربانی برای تصدی وزارت امور خارجه معرفی کند.
پیش از این، قرار بود حکومت ۱۲ وزیر پیشنهادی زیر را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی کند:
- طارق شاه بهرامی، وزیر پیشنهادی دفاع ملی
- ویس احمد برمک، وزیر پیشنهادی امور داخله
- حمید طهماسی، وزیر پیشنهادی ترانسپورت
- عبدالطیف روشان، وزیر پیشنهادی تحصیلات عالی
- فیض الله ذکی، وزیر پیشنهادی کار و امور اجتماعی
- نرگس نهان، وزیر پیشنهادی وزارت معادن
- گل آغا شیرزوی، وزیر پیشنهادی سرحدات
- شهزاد گل آریوبی، وزیر پیشنهادی مخابرات
- مصطفی مستور، وزیر پیشنهادی اقتصاد
- یما یاری، وزیر پیشنهادی فواید عامه
- مجیب الرحمان کریمی، وزیر پیشنهادی احیاء و انکشاف دهات
- نصیر احمد درانی، وزیر پیشنهادی زراعت
پیشتر رئیس جمهور افغانستان نسبت به هر نوع معامله برای گرفتن رای اعتماد از سوی این نامزد وزیران هشدار داده بود، مساله ای که واکنش مجلس نمایندگان را نیز به همراه داشت.
انتهای پیام/