به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، دکتر سید ابراهیم کتابچی برای ما مازندرانیها بیشتر از همهی ایران چهرهی شناخته شدهای است. چهرهی ماندگار دنیای علم و آموزش که گذران دورهای از فعالیت علمی اش، زیر نظر معروفترین جراح مغز و اعصاب جهان یعنی پروفسور مجید سمیعی بر معروفیتش افزود.
مردی که فقط معروف نیست و محبوبیت در کلام و عمل هم هست. وقتی یکبار دیگر بسیاری از مراجعانی که از حضور دوباره اش در بیمارستان امام خمینی ساری مطلع شدند بر این گفته تاکید داشتند که مایهی افتخار است و مباهات برای ما، هم در عمل و هم در اخلاق.
صبح یک روز پاییزی، پروفسور کتابچی جراح چیره دست مغز و اعصاب کشور به مازندران سرزمین مادری اش میاید این بار هم به مانند تعداد دفعاتی از این دست که کم هم نیست، نه فقط برای دید و بازدید با قوم و خویشان سرزمین مادر اش در مازندران.
پروفسور باز هم برای معاینه بیماران آمد باز هم بی هیچ چشمداشت مالی...
برای ما مازندارنیها که هم استانی اش هستیم این اتفاق عجیب نیست شاید غریب به ۲۵ سال است که آقای دکتر مراجعان مازندرانی اش را در مازندران و تهران بدون هیچ دریافتی معاینه میکند. در تهران و دیگر شهرها هم چنین.
حین معاینهی مراجعه کنندگانش در بیمارستان امام خمینی ساری سر صحبت را با او باز میکنم و از معروفیت و مهارتش میپرسم و این که چرا رایگان؟!
به مانند همیشه لبخندی از سر رضایت میزند و با یک جمله متقاعد میکند به این که عجیب نیست و درست همین است:
با ضعیفان هر که نرمی کرد عالم گیر شد
دکتر ۶۶ ساله بابلی خود را مدیون مردمی میداند که برای رشد و تعالی او و امثال او تلاش کردند آنها که بودنشان امید و انگیزه میآفرید برای پیشرفت او و همسالانش تا آنجا که حالا به جایی رسیدند و اسم و رسمی برای خود دست و پا کردند.
وقتی از تعداد مراجعه کنندگانی که تا کنون بدون پرداخت وجه زیر نظر او معاینه شده اند سوال میکنم میخندد و میگوید آماری به خاطر ندارم ....
اما پاسخ دیگر سوالم را تقریبا کمی دقیق میدهد اینکه قریب به ۱۵۰ جراح مغز و اعصاب زیر دست او پرورش یافتند. زیر دست مردی که بنیانگذار بخش آموزش جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان امام خمینی ساری است و سال آینده نیزنخستین گروه از دستیاران تخصصی این رشته از همین دانشگاه و مرکز فارغ التحصیل میشوند.
دل مشغولیهای پروفسور کتابچی حالا دیگر فقط معالجه حضوری و بی چشم داشت مراجعه کنندگانش نیست او برای سلامت و مهمتر از آن این که هم استانی هایش بیش از این به لحاظ اقتصادی برای درمان تحت فشار نباشند برنامههایی بزرگ در سر دارد و برای به واقعیت رساندنشان تلاش میکند.
ساخت مرکز علوم اعصاب دغدغه این سالهای دکتر است. مرکزی که با ساختش در مازندران مردم این استان و استانهای همجوار تحت پوشش قرار میگیرند و به مانند چتری از نوع پزشکی اقتصاد استان را نیز به شکل مثبتی تحت الشعاع قرار میدهد. مرکزی که قول تامین نیروی انسانی اش را از استاد خود، پروفسور مجید سمیعی گرفته است امری که او قدم هایش را برای تحقق آن به سخت و محکم برداشته است و حالا میماند مردم، خیران، مدیران و مسئولان استانی و کشوری. اتفاقی که اگر بیفتد شاید ما هم نسبت به او بی حساب شویم برای آقای دکتر سرزمینمان به پاس تمام معاینههای بی چشمداشتش.
جمعیت زیادی پشت در اتاق ایستاده اند از کودک و جوان و میانسال و کهنسال.
درد دارند و دغدغه؛ صلاح نمیبینم بیش از این معطل نگه شان دارم.
خداحافظی میکنم در حالی که مدام در ذهنم این جمله را تکرار میکنم با ضعیفان هرکه نرمی کرد عالم گیر شد .. بیشتر از گذشته ملکهی ذهنم شده است بیشتر تامل میکنم.
انتهای پیام/آ