به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،غلامحسین شافعی رییس اتاق ایران در مراسم هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به موضع گیری اخیر رییس جمهور آمریکا درباره برجام گفت: با این اظهارات مشخص شد که رفتار نامتعادل و غیرمعقول رییس جمهور آمریکا در شرایط فعلی قابل قبول نیست. واکنش بازار به فرهنگ عربده جویی را شاهد بودیم که چه در داخل ایران و چه در آن سوی مرزها، واکنش بینالمللی نشان داد که دیگر در جامعه امروز نمی شود با رفتار قلدرمآبانه کسی را تهدید کرد.
وی گفت: جامعه جهانی رفتار ابلهانه رییس جمهور آمریکا را متهم کرده و نام خلیج فارس را در خود محفوظ می دارد. از نیروهای امنیتی و نظامی به خصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بار حفاظت از انقلاب را به دوش می کشند سپاسگزاریم و هرگونه تعرض به حریم آنها را به شدت محکوم می کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان در خصوص ابلاغ بخشنامه بودجه سال ۹۷ مبنی بر ارائه برنامه های دستگاه ها از سوی رییس جمهور و همه ارگان های دولتی و غیردولتی اظهار کرد: آنچه در خصوص بودجه ریزی سال آینده آشکار است این است که بودجه های سنواتی همواره دارای معایب و کاستی های زیادی است که عدم توجه به آنها در سالهای اخیر کشور را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
رییس اتاق ایران افزود: این اشتباهات به بزرگ شدن دولت و تنگ تر شدن بخش خصوصی منجر شده که این مشکلات بازنگری در نظام بودجه ریزی را ضروری می کند. در غیر این صورت دولت با بحران بدهی و پیامدهای ناگوار آن در آینده مواجه خواهد شد.
وی با اشاره به ابلاغ بخشنامه طراحی بودجه از سوی رییس جمهور در اوایل مهرماه در همه دستگاه ها که براساس آن قرار است اواسط آذرماه لایحه بودجه به مجلس برود تأکید کرد: در این خصوص رعایت چند نکته ضروری است از جمله اینکه دولت باید از طراحی بودجه غیرواقعی برای سال آینده جلوگیری کند. همچنین اصل تقدم منابع در مصارف نیز رعایت شود. ضمن اینکه بودجه باید براساس منابع درآمدی قابل وصول طراحی شود.
به گفته شافعی در لایحه بودجه سال آتی نباید از بودجه عمرانی به عنوان سوپاپ اطمینان برای بودجه جاری استفاده شود.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: تنظیم بودجه ۱۹ سال گذشته به گونه ای بود که ۹۷ درصد بودجه جاری محقق شد اما تنها ۶۷ درصد بودجه عمرانی محقق شده بود.
وی اظهار کرد: لازم است هماهنگی بین بودجه و برنامه ششم و همچنین اهداف اقتصاد مقاومتی مورد توجه دولت باشد. بودجه ابزار کوتاه مدت توسعه است در حالی که برنامه ششم ابزار بلندمدت توسعه است؛ از همین رو هماهنگی بودجه سالانه با برنامه ششم ضروری است. متأسفانه در گذشته دیده شده است که از این مورد غفلت شده است.
شافعی در ادامه در خصوص جلوگیری از انتشار بی رویه اوراق تعهدزا در بودجه سال آینده سخن گفت و تصریح کرد: دولت هر سال برای پوشش هزینه های غیرمتعارف خود، منابعی را از محل انتشار اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی بیش از توان خود در نظر می گیرد. این کار به بحران بدهی در سالهای آتی منجر می شود.
وی گسترش اوراق تعهدزا را عامل بزرگ شدن دولت در آینده و جایگزینی با بخش خصوصی دانست که با روح اصل ۴۴ قانون اساسی در تناقض است.
شافعی در بخش دیگری از سخنان خود درباره جذب فاینانس های خارجی اظهار نظر کرد و گفت: یکی از اقدامات دولت در یکی دو سال اخیر، تأمین مالی پروژه ها از خارج است که باید محتاطانه به آن نگاه شود چرا که جذب فاینانس ریسک بالایی دارد به خصوص اینکه استفاده کنندگان منابع فاینانس بخش دولتی باشد. این روند در آینده به بحران بدهی می انجامد.
رییس اتاق ایران راهکار بهینه رفع این مشکل را جذب سرمایه گذاری خارجی به جای فاینانس اعلام کرد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نگاه دولت بر بودجه به گونه ای است که به تنگ شدن بخش خصوصی میانجامد تصریح کرد: در بودجه سال جاری ۷۰ درصد بودجه را مصارف دستگاه های دولتی تشکیل می دهد. بدهی انباشته دولت و عدم موفقیت در خصوصی سازی به مانعی در راه کاهش حجم تکدی گری دولت تبدیل شده است.
شافعی در خصوص تغییر نگاه بودجه به استفاده از درآمدهای مالیاتی اشاره کرد و افزود: اگر قرار باشد این درآمدها تنها از واحدهای شناسنامه دار و اصناف مشخص اخذ شود کار اشتباهی است اما اگر قرار است نظام مالیاتی تغییر کرده و این مبلغ از محل فرارهای مالیاتی و یا معافیت های مالیاتی اخذ شود بحث دیگری است.
رییس اتاق ایران در پایان خاطرنشان کرد: در اتاق ایران، ستاد بودجه راه اندازی شده تا پس از اخذ نظرات همه تشکل ها در نهایت به دولت ارائه شود.
انتهای پیام/
جذب سرمایه گذاری خارجی جایگزین فاینانس شود