به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد، حمید کارگر روز سه شنبه در گردهمایی روسای ادارات فرش دستباف سراسر کشور در بجنورد اظهار کرد: میزان صادرات فرش در سال گذشته 359 میلیون دلار بود که این رقم نیز در مقایسه با سال ماقبل آن افزایش داشته است.
وی افزود: میزان صادرات فرش در مقایسه با مدت مشابه پارسال 18 درصد رشد داشته است.
حمید کارگر ایران گفت: میانگین میزان صادرات فرش در دهه های گذشته از 500 میلیون دلار به 300 میلیون دلار کاهش یافت اما روند کاهشی میزان صادرات فرش در چند سال پیش متوقف شد و در دو سه سال اخیر نیز شاهد افزایش میزان این محصول هستیم.
رئیس مرکز ملی فرش افزایش صادرات فرش را از دستاودرهای مهم برجام عنوان کرد و گفت: با بهبود مناسبات سیاسی، صادرات فرش نیز رونق یافته است.
کارگر با بیان اینکه کاهش میزان صادرات علت های داخلی و خارجی داشته است گفت: برخی از علت ها، خارج از اراده ما ایجاد شده بود که یکی از آنان، تحریم ها بود که سبب از دست رفتن بازاها در جهان شد.
وی گفت: تغییر سلیقه ها و ذائقه ها، تورم شدید در سال های 90 تا 91 نیز از علت های نامناسب شدن بازار فرش به شمار می رود.
وی گفت: کشور چین که در برهه ای از زمان یکی از تولیدکنندگان و رقبای ایران در بازار فرش بود اکنون به مشتری و خریدار فرش ایران بدل شده است.
مجید پورعیسی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی نیز در این گردهمایی از بیمه نبودن بافندگان فرش انتقاد کرد و گفت: 22 هزار بافنده فرش در استان خراسان شمالی فعالیت دارند که باید راهکاری برای برقراری بیمه اجتماعی این تولیدکنندگان درسطح کشور و استان اندیشیده شود.
وی اظهار کرد: 20 میلیارد ریال اعتبار برای بیمه انگور پیش بینی شده اما برای بیمه بافندگان فرش چنین اعتباری دیده نشده است.
انتهای پیام/آ