به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به حضور اعضای این کمیسیون در استان اظهار داشت: امیدواریم در بازدیدها و جلساتی که در لرستان برگزار میکنیم بتوانیم برخی از مشکلات حوزه آموزش و پرورش استان را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه لرستان به ظاهر استانی محروم، اما دارای نیروی انسانی فراوان و کارآمد است گفت: بحثهایی ساختاری، تشکیلاتی و منابع مالی نشان میدهد که مشکلات و چالشهایی جدی در این حوزه وجود دارد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۴۸ درصد دانش آموزان لرستان در رشته تجربی تحصیل میکنند و این امر به ضرر استان خواهد بود گفت: این امر یک هشدار بوده و باید با کار فرهنگی و از طریق استان و کشور این گونه مشکلات را پیگیری و رفع کرد.
زاهدی با بیان اینکه در قانون برنامه شش توسعه تاکید شده که باید تعداد دانش آموزانی که در رشتههای فنی و حرفهای تحصیل میکنند از ۳۵ درصد به ۵۰ درصد برسد گفت: این در حالیست که این عدد در لرستان زیرمتوسط کشور است و این امر به ضرر استان خواهد بود.
وی با تاکیدبرضرورت افزایش هنرستانها گفت: در قانون برنامه ششم توسعه برای ایجاد وتجهیز هنرستانها اعتبارات لازم پیش بینی شده است و آموزش و پرورش باید برای دریافت این اعتبارات پیگیری کند.
رئیس کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اختصاص اعتبارات لازم برای بحث سیستمهای سرمایشی و گرمایشی مدارس در قانون برنامه ششم توسعه گفت: همچنین برای هوشمندسازی مدارس نیز اعتبارات لازم پیش بینی شده که باید برای جذب آنها پیگیری صورت گیرد.
زاهدی با تاکید بر اینکه وجود هزار و ۵۰ کلاس درس فرسوده در لرستان مطلوب نیست و این عدد بالایی است گفت: در این راستا باید از ظرفیت مراکزی مانند بنیاد برکت برای مقاوم سازی این کلاسهای درس استفاده شود.
وی با اشاره به اختصاص اعتبارات لازم برای بحث حاملهای انرژی مدارس گفت: این اعتبارات دو سال پیش در نظر گرفته شده و باید پیگیری صورت گیرد که چرا جذب نشده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیش بینی اعتبار برای سرانه مدارس نیز گفت: باید دولت و مجلس دست به دست هم دهند و سند تحول بنیادین عملیاتی شود در غیر اینصورت نظام آموزش و پرورش کشور دچار آسیب میشود.
زاهدی یادآور شد: برای مقاوم سازی مدارس فرسوده در کشور در قالب برنامه ششم توسعه سه میلیارد دلار از محل صندوق توسعه اعتبار پیش بینی شده است.
انتهای پیام/م