به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگران جوان،در دورههای قدیمی بازیهای المپیک تنها مردان ورزشکار میتوانستند در بازیهای المپیک شرکت کنند. تنها راهی که زنان میتوانستند در المپیک شرکت کنند این بود که با اسبهای خود در مسابقات اسب سواری حاضر شوند.
آنها میتوانستند با تیمهای اسب سواری خود به قهرمانی برسند اما در عمل در مسابقات شرکت نداشتند. در سالهای اولیه شروع المپیک مدرن همچنان زنان نمیتوانستند در بازیهای المپیک شرکت کنند و تنها راه این بود که با اسبهای خود وارد مسابقات اسب سواری شوند. آنها میتوانستند با تیمهای اسب سواری خود به قهرمانی برسند اما در عمل در مسابقات حضور نداشتند.
در بازیهای المپیک ۱۹۰۰، زنان برای اولین بار در مسابقات تنیس و گلف شرکت کردند. در المپیک ۱۹۲۸ بود که برای اولین بار زنان در مسابقات دوومیدانی و ژیمناستیک حضور پیدا کردند. در طی سالها، حضور بانوان در بازیهای المپیک بیشتر شد.
در سال ۲۰۱۲ برای اولین بار مسابقات بوکس زنان نیز برگزار شد و به این ترتیب دیگر هیچ رشته ورزشی در المپیک وجود نداشت که شرکت کننده زن نداشته باشد.
قبل از سال ۲۰۱۲ سه کشور مسلمان قطر، برونئی و عربستان سعودی وجود داشتند که هیچ گاه هیچ ورزشکار زنی را به المپیک نیاورده بودند.با فشارهای IOC بالاخره این سه کشور نیز در سال ۲۰۱۲ ورزشکاران زن به المپیک فرستادند و در این سال همه کشورها حداقل یک ورزشکار زن داشتند.
حضور زنان در تاریخهای مختلف در المپیک به شرح زیر است:
المپیک ۱۸۹۶:
در اولین المپیک مدرن در سال ۱۸۹۶ هیچ زنی در المپیک شرکت نکرد. کوبرتن، بنیانگذار المپیک مدرن معتقد بود که ورزش زنان زیبا نیست.
المپیک ۱۹۰۰:
در المپیک ۱۹۰۰ زنان حق حضور در مسابقات تنیس و گلف را پیدا کردند. به این ترتیب سه زن فرانسوی در مسابقات کروکت (ورزشی شبیه گلف) شرکت کردند.
همچنین زنان میتوانستند در تیمهای میکس قایقرانی در کنار مردان حاضر شوند.
در المپیک ۱۹۰۰ اولین زنی که مدال طلای المپیک گرفت، هلن دو پورتالس سوییسی بود که در تیم میکس قایقرانی شرکت داشت. اغلب تصور میشود که شارلوت کوپر، تنیسور انگلیسی، اولین مدال طلای المپیک بانوان را کسب کرده است.
زنانی که در المپیک ۱۹۰۰ مدال کسب کردند عبارتند از:
* هلن دو پورتالس از سوییس در رشته قایقرانی در روز ۲۲ می
*اونیر، مادام دپرس، مادام فیلول بروی از فرانسه در رشته کروکت در روز ۲۸ ژوئن
مسابقات کروکت
*شارلوت کوپر از بریتانیا در رشته تنیس در روز یازده جولای
شارلوت کوپر
مارگارت ابوت از آمریکا در رشته گلف در روز سوم اکتبر
مارگارت ابوت
المپیک ۱۹۱۲:
در المپیک ۱۹۱۲ زنان برای اولین بار در مسابقات شنای المپیک شرکت کردند اما هیچ کدام از آنها اهل آمریکا نبودند. آمریکا به زنان خود اجازه نمی داد که بدون دامنهای بلند در مسابقات ورزشی شرکت کنند. اولین زنی که مدال طلای شنا در المپیک را کسب کرد سارا فنی دوراک از استرالیا بود. او در شنای آزاد ۱۰۰ متر قهرمان شد.
المپیک۱۹۲۸:
در سال ۱۹۲۸ زنان برای اولین بار در مسابقات دوومیدانی المپیک شرکت کردند. در این سال بسیاری از زنان در پایان مسابقه ۸۰۰ متر به زمین خوردند و به همین دلیل این مسابقه برای زنان تا سال ۱۹۶۰ ممنوع شد.
المپیک ۱۹۸۴:
در سال ۱۹۸۴ برای اولین بار مسابقات تیراندازی بانوان به المپیک اضافه شد. سه ماده این مسابقات عبارت بودند از: تپانچه، تپانچه بادی و پیستول در مسابقات بودند.
اولین زن مسلمانی که در المپیک مدال طلا کسب کرد، نوال المتوکل از مراکش بود. او در المپیک ۱۹۸۴ مدال طلای دوی ۴۰۰ متر با مانع را کسب کرد.
المپیک ۱۹۹۶:
در المپیک ۱۹۹۶ سافتبال که یک رشته ورزشی کاملا مخصوص زنان بود به المپیک اضافه شد. البته سافتبال الان جزو المپیک نیست و احتمال دارد در المپیک توکیو ۲۰۲۰ به برنامه مسابقات اضافه شود.
المپیک ۲۰۰۰:
در سال ۲۰۰۰ برای اولین بار زنان در وزنهبرداری المپیک شرکت کردند.
المپیک ۲۰۰۴:
در المپیک ۲۰۰۴ برای اولین بار کشتی زنان در المپیک برگزار شد. زنان تنها در کشتی آزاد با هم رقابت میکنند.
المپیک ۲۰۱۲:
در سال ۲۰۱۲ برای اولین بار تمامی کشورها ورزشکار زن داشتند. در این سال کشورهای قطر، بروئنی و عربستان سعودی نیز ورزشکاران زنی به المپیک فرستادند.
در سال ۲۰۱۲ بوکس زنان نیز به المپیک اضافه شد و به این ترتیب در تمامی رشتهها زنان نیز رقابت میکنند. با این حال در رشته ژیمناستیک موزون و شنای موزون در المپیک تنها مخصوص زنان هستند.
سال ۲۰۱۲ برای اولین بار زنان و مردان در دوچرخهسواری در تمامی مادهها مسابقه دادند. البته برخی مادهها برای زنان مسیر کوتاهتری دارد.
المپیک ۲۰۱۶:
در المپیک ریو ۲۰۱۶، ۴۴ درصد مدالها در رشتههای زنان اهدا شد که بیشتر از همیشه بود. در سال ۱۹۸۴ تنها ۲۵ درصد مدالها به مسابقات زنان تعلق داشت.
برترین موفقیتهای زنان در المپیک:
*در المپیک ۱۹۴۸ فنی بلنکرز کوئن، دوومیدانی کار از هلند ،چهار مدال طلا کسب کرد. او رکورد ۱۲ سال قبل جسی اونز را شکست. او در پرش ارتفاع و پرش طول رکورد زد اما به دلیل قانونی که زنان را از شرکت در بیش از سه ماده انفرادی منع میکرد، نتوانست دیگر در این دو ماده مسابقه دهد.
فنی بلنکرز کوئن
*لورنا جانستون، اسب سوار بریتانیایی که ۷۰ سال و پنج روز سن داشت ،در مسابقات المپیک ۱۹۷۲ شرکت کرد. او پیرترین زنی است که در المپیک شرکت کرده است.
لورنا جنستون
ژوان بنوا از آمریکا در المپیک ۱۹۸۴ لس آنجلس اولین زنی بود که مدال طلای ماراتن المپیک را کسب کرد.
ژوان بنوا
*ماریا گروخوسکایا از شوروی در المپیک ۱۹۵۲ در رشته ژیمناستیک با کسب دو مدال طلا و پنج نقره رکورد بیشترین مدال کسب شده توسط زنان را شکست.
مارگارت مورداک از آمریکا در المپیک ۱۹۷۰ در مسابقه تپانچه المپیک که مردان و زنان با هم حضور داشتند، مدال نقره گرفت. او اولین زنی بود که در مسابقات تیراندازی المپیک مدال گرفته است.
مارگارت مورداک
منبع:ایسنا
انتهای پیام/