به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سعید قیصر مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور و مدیر اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور صبح امروز در نشست خبری در تشریح عملکرد مراکز معاینه فنی سراسر کشور و سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) با بیان اینکه متولی امور معاینه فنی کشور هستیم، اظهار کرد:٤٨١ مرکز معاینه فنی در کل کشور داریم.
وی با بیان اینکه بر اساس ابلاغیه وزارت کشور مسئولیت به اتحادیه حمل و نقل همگانی کشور محول شد، ادامه داد: در سال ٩٥ سامانه سیمفا راه اندازی شده است و این سامانه تمام مراکز را تحت کنترل دارد و از حالت جزیرهای خارج شده است و از نظر شاخصها و پارامترها مراکز معاینه فنی با هم اختلافی ندارند.
وی با اشاره به افزایش 30 درصدی مراجعات به مراکز معاینه فنی افزود: در ٧ ماهه سال جاری ٥ میلیون و ٥٠٠ هزار مراجعه خودرو به مراکز معاینه فنی کشور داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد ٣٠ درصد رشد مراجعات بودیم.
قیصر بیان کرد:تعداد مردودی خودروها در تست های معاینه فنی در ٧ ماه امسال به نسبت سال گذشته ٦٥ درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور و مدیر اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور بیان کرد:در تهران ٨١٤ هزار مراجعه به مراکز معاینه فنی داشتیم که ١٥ درصد مراجعات کل کشور را تشکیل می دهد.
وی افزود: با توجه به نصب تعدادی دوربین در خارج از محدوده طرح زوج و فرد، جریمه مکانیزه خودروهای فاقد معاینه فنی در تمام شهر تهران و تا ساعت ١٢ شب در حال انجام است.
مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور و مدیر اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور با اشاره به جریمه 50 هزار تومانی خودروهای فاقد معاینه فنی گفت:2میلیون خودرو درطرح lez جریمه شدند که رقمی معادل 100 میلیارد تومان می شود.
قیصر با بیان اینکه زیرساخت معاینه فنی موتورسیکلت ها فراهم نشده است،گفت: امکان معاینه فنی موتور سیکلتها وجود ندارد اما ما آمادگی برای معاینه فنی موتور سیکلت را داریم.
مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور و مدیر اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور با بیان اینکه طرح LEZ در کلانشهرها اجرا نمیشود، گفت: با توجه به آماده نشدن زیرساخت ها طرح کاهش با یک ماه تاخیر و از اول آذرماه در ٨ کلانشهر اجرا میشود.
وی با بیان اینکه از مجموع 5 میلیون و 500 هزار مراجعه به مراکز معاینه فنی در کل کشور، 38 درصد متعلق به پیکان بوده است، ادامه داد: 71 درصد مردودیها به دلیل آلایندگی بوده که شامل پیکان، نیسان، پراید، پژو، رنو و سمند می شود.
مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور و مدیر اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور در خصوص معاینه فنی خودروهای دوگانه سوز بیان کرد: با توجه به اینکه زیرساخت های معاینه فنی خودروهای دو گانه سوز با مشکل مواجه شده است جریمه کردن خودروهای دوگانهسوز فاقد معاینه فنی سه ماه به تعویق افتاد و این موضوع مشروط بر این است که مالکان این خودروها به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند و برگه ای را اخذ کنند تا در این زمان جریمه نشوند.
وی با بیان اینکه در استان تهران سه مرکز هیدرواستاتیک برای خودروهای دو گانه سوز داریم،ادامه داد: در 15 استان کشور مرکز هیدرواستاتیک وجود دارد اما در 15 استان دیگر مرکز هیدرواستاتیک برای معاینه فنی خودروهای دوگانه سوز وجود ندارد.
قیصر با بیان اینکه هزینه مراجعه خودروهای دو گانه سوز به مراکز هیدرواستاتیک برای آن دسته از خودروهایی که یک مخزن دارند 117 هزار تومان و برای خودروهایی که دو مخزن دارند 204 هزار تومان در نظر گرفته شده است،گفت: در صورتی که مراکزی اقدام به اخذ وجه اضافی کنند مراجعه کنندگان میتوانند گزارش تخلف این مراکز را از طریق سامانه 30007011 به اطلاع اتحادیه سازمان حمل و نقل همگانی کشور برساند تا با این مراکز برخورد شود.
وی افزود: بیش از هشتاد درصد خودروهایی که در طرح lez از ابتدای اجرای آن تا کنون جریمه شدند معاینه فنی جعلی داشتند.
مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور و مدیر اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور در پایان بیان کرد: در کل کشور حدود 6 میلیون خودروی دوگانه سوز داریم که باید برای اخذ معاینه فنی ویژه خودروهای دوگانه سوز اقدام کنند.
انتهای پیام/