به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صادق محبی دبیر کمیته پدافند غیرعامل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مبحث پدافند غیر عامل اگر چه از حوزه نظامی آغاز شد، اما کارکرد آن تمام شئون فردی، اجتماعی انسان را در بر میگیرد، اظهار کرد: جمله معروف «پیشگیری قبل از درمان» عصاره وجودی و تعریف تمام و کمال حوزه پدافند غیر عامل است، برای انجام اقدامات کاربردی و بزرگ در این حوزه باید از افرادی دارای تفکر استراتژیک و پیشرو بهره برد.
دبیر کمیته پدافند غیرعامل سازمان غذا و دارو با اشاره به اختصاص بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون تومان از بودجه سازمان غذا برای تامین داروی زائران اربعین گفت: این میزان بودجه برای تامین دارو و فراوردههای سلامت در اختیار معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی دخیل در مراسم معنوی راهپیمایی بزرگ اربعین قرار داده شده است.
وی در عین حال از زائران حسینی خواست در طول سفر بنا بر شرط عقل تمام جوانب بهداشتی و ضرورتهای سلامت را از مصرف غذا گرفته تا بهداشت فردی رعایت و در صورتی که دارویی را پزشک برای آنها تجویز کرده است، حتما آن را همراه داشته باشند.
وی با اشاره به یکی از مهمترین جنبههای مستتر مانده در پدافند غیر عامل تحت عنوان «چینش موزائیکی سیستم برای چابک و توانمندسازی حوزه پدافند غیر عامل»، گفت: هر سیستم باید توانمندی این را داشته باشد که در شرایط دشوار و بحران فارغ از وابستگی به مرکز و محور راهبری سامانه اصلی، بتواند از پس چالشها برآید، لازمه رسیدن به چنین هدفی، انجام مطالعات متکی به مانورهای واقعی و به اصطلاح در مقیاس یک به یک است که امیدواریم این اتفاق رنگ عملیاتی به خود گیرد.
محبی درباره حوزه پدافند غیر عامل سازمان غذا و دارو نیز عنوان کرد: ما بطور دائم، رصد و پایش فرآوردههای دارویی، آرایشی و بهداشتی و غذایی را چه از منظر کمی و چه کیفی انجام می دهیم و مراقبت میکنیم خللی در چرخه تامین و توزیع دارو و سایر فرآورده ها ایجاد نشود.
وی خاطر نشان کرد: افزایش آگاهی خود مردم در اینباره و عدم استفاده از محصولات غیر اصیل و خارج از چرخه مورد تائید سازمان غذا و دارو حتما کمک شایانی به تامین سلامت آنها خواهد کرد.
انتهای پیام/