به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان شاپور محمدی، صبح امروز در همایش بین المللی بازار سرمایه با محوریت سرمایه گذاری خارجی اظهار کرد: یکی از تفاوت هایی که سرمایه گذاری در اوراق اسلامی با اوراق مرسوم در دنیا دارد این است که در منابع مخصوصی هزینه می شود .
دبیر شورای عالی بورس بیان کرد: یکی از ویژگی های مثبت این راهکار کاهش ریسک است، چراکه وقتی جای سرمایه گذاری مشخص باشد ما معتقدیم ریسک کمتری خواهد داشت. در بعضی از عقود سود ثابت نیست، ولی در صندوق های با درآمد ثابت سود ثابت است.
رییس سازمان بورس با بیان اینکه اوراق مشارکت پیش از این نیز در بازار سرمایه عرضه می شد، تصریح گرد: انواع ابزارهای مالی اسلامی شامل اوراق مشارکت، اوراق اجاره و اسناد خزانه اسلامی و ... در کشور عرضه می شود و این ابزارها محدودیتی برای سرمایه گذاری خارجی ایجاد نمیکند.
بنابر اعلام رییس سازمان بورس امسال اجازه داده شده، معادل ریالی 5 میلیارد دلار اسناد خزانه اسلامی در کشور منتشر شود.
وی با باین اینکه هم اکنون امکان انتشار صکوک استصناع در کشور ما وجود دارد، گفت: اوراق اجاره نیز نوعی از صکوک است که در کشور ما عرضه می شود و برای اجاره تجهیزات، ابزار و وسایل حمل و نقل استفاده می شود.
محمدی با اشاره به اینکه صندوق تثبیت بازار سرمایه به منظور پیش گیری شتاب زدگی سرمایهگذاران و اطمینان بخشی به آنها ایجاد شد، افزود: تضمین بانکی اوراق باعث هزینه بیشتر تامین مالی است، به همین دلیل ما به دنبال رتبه بندی هستیم تا تامین مالی ارزان تر شود.
محمدی تاکید کرد: با شروع فعالیت موسسات رتبه بندی، ریسک تا حدی زیادی پایین آمده و اطمینان سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه افزایش می یابد.
رییس سازمان بورس با اشاره به برخی نگرانی ها در خصوص نقل و انتقال ارزی گفت: مبادلات با پول های محلی برخی کشورها نگرانی های استفاده از دلار و نوسانات ناشی از آن را کاهش می دهد.
انتهای پیام/