به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، عنایتی مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیش بینی میشود، بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن شلتوک از مجموع کشت و پرورش رتون و نشاء مجدد در اراضی مازندران برداشت شود.
وی افزود: امسال کشاورزان برنج کار مازندران تقریبا ۲۱۳ هزار هکتار از زمینهای شالیزاری رو به کشت اول اختصاص دادند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران گفت: در کشت دوم هم به پرورش رتون و نشاء مجدد پراختند که حدود ۸۰ هزار هکتار از اراضی به این نوع کشت اختصاص پیدا کرد.
عنایتی افزود: کشت دوم زراعت پاییزه در اراضی شالیزاری مازندران بیشتر شامل کلزا، جو، گندم، سبزیجات (برگی و غده ای) و نباتات علوفهای خصوصاً شبدر است.
وی با بیان اینکه برداشت برنج در ۱۹۱ هزار و ۵۰۰ هکتار شالیزار مازندران مکانیزه و حدود ۲۱ هزار هکتار به روش سنتی انجام شد، گفت: امسال در ۵۰ هزار هکتار شالیزار استان، ارقام پرمحصول و بقیه ارقام محلی کشت شد.
دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز تعداد شالیکوبی مدرن مورد نیاز را ۳۰۰ واحد در مدت ۵ سال با پراکنش مناسب در سطح استان اعلام کرد و گفت: اعتبار مورد نیاز برای مدرن کردن هر واحد همراه با بستهبندی در اوزان مختلف ۹۰۰ میلیون تومان و کل اعتبار مورد نیاز در طول پنج سال با هزینه پیش بینی روز معادل ۲۷۵ میلیارد تومان است.
وی افزود: اصلاح ساختار شالیکوبیها از سال ۸۲ در استان مطرح شد که برای جلوگیری از کاهش ارزش افزوده شلتوک، شالیکوبیها تغییر سیستم پیدا کردند تا به ارزش افزوده محصول که همان افزایش درآمد تولید کننده است دست پیدا کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تعداد شالیکوبیهای دارای پروانه بهرهبرداری در استان را یکهزار و ۲۵۰ واحد اعلام کرد و گفت: ۹۳۷ واحد در استان فعال است که ۳۰۰ واحد از شالیکوبیهای فعال بازسازی و نوسازی شده و دستگاههای مدرن نصب شده است.
انتهای پیام/آ