معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: سازمان سنجش مخالف حذف کنکور بوده و هست اما مجلس قانونی مبنی بر حذف کنکور مصوب نکرده است.

 حذف کنکور در ترافیک پاستور - بهارستانبه گزارش  خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سال ۹۲ مجلس تصویب شد که طی ۵ سال آينده بايد ۸۵ درصد از ظرفيت آموزش عالی بدون كنكور پذيرش شود؛ حال با وجود آنکه طی سال‌های گذشته، تلاش مسئولین آموزشی کشور، برجسته کردن رشته‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش بوده است و از سوی دیگر ظرفیت‌های دانشگاهی خصوصا در رشته های فنی و مهندسی افزایش چشمگیری داشته است؛ اما همچنان کنکور مهم ترین دغدغه دانش آموزان بوده و بیشتر وقت آن‌ها به جای فهم عمیق مسائل درسی در مدارس، صرف کلاس های کنکور می شود. علت تداوم این وضعیت چیست؟

مجلس مدعی است میزان تاثیر سوابق تحصیلی همچنان 25 درصد باقی مانده است و دولت می بایست در جهت حذف تدریجی کنکور، میزان تاثیر سوابق تحصیلی را افزایش دهد. امری که گویا در دولت، طرفداران چندانی ندارد.

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش  در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه براساس قانون مصوب مجلس، سه روش برای ارزیابی دانش آموزان وجود دارد گفت: روش اول صرفا بر اساس سوابق تحصیلی دانش‌آموز انجام می‌شود که در سال های گذشته، بسیاری از دانشگاه های کشور تنها با استفاده از این روش اقدام به پذیرش دانشجو کرده‌اند. 

معاون آموزش دوره متوسطه با بیان اینکه دو روش دیگر همراه با برگزاری کنکور است، گفت: یکی از این روش‌ها بر مبنای تاثیرگذاری دروس عمومی و دیگری بر اساس تاثیر گذاری دروس عمومی و تخصصی است. 

   


بیشتر بخوانید: رقابتی کاذب؛ به نام دانش‌آموزان به کام سودجویان


 

وی در ادامه درباره حذف کنکور با اشاره به این که قوانین مجلس الزامی نکرده است که تا تاریخ مشخصی کنکور حذف شود اظهار کرد:  حذف تدریجی کنکور خواسته مجلس است.

زرافشان با ذکر این مطلب که هشتصد هزار نفر در رشته‌های پزشکی داوطلب می‌شوند گفت: نمی‌توان صرفا به سوابق تحصیلی دانش آموزان اتکا کرد. 

وی  درباره تاثیر سوابق تحصیلی با اشاره به اینکه سوابق تحصیلی دانش آموزان به میزان بیست و پنج درصد در کنکور اعمال می‌شود خاطرنشان کرد: در بسیاری از رشته‌ها نیز 5 درصد نمرات پیش دانشگاهی موثر است.

معاون آموزش متوسطه در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر مجموع این سی درصد می‌تواند جوابگوی تقاضای ورود به  هشتاد و پنج درصد از رشته‌های دانشگاهی باشد اظهار کرد: رقابت اصلی در کنکور برای پذیرفته شدن در همان 15 درصد ظرفیت دانشگاه‌هاست که البته طبیعی هم هست که برای رشته‌های ممتاز در دانشگاه‌های عالی کشور رقابتی وجود داشته باشد.

وی با اشاره به این که به دلیل همین رقابت برای پذیرفته شدن در دانشگاه‌های پرطرفدار، برگزاری کنکور الزامی است گفت: سازمان سنجش مخالف حذف کنکور بوده  و هست اما مجلس قانونی مبنی بر حذف کنکور مصوب نکرده است. 

 

اگر دولت برای حل معضل حذف کنکور اقدام نکند، مجلس اقدام می‌کند

زرافشان در حالی از موافقت مجلس مبنی بر پذیرش دانشجویان به شکل فعلی سخن گفته است که چندی پیش  سیدحمایت میرزاده عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت و گو باخبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفته بود: ما مجبور به حذف کنکور هستیم و کنکور را به علت مشکلاتی که به همراه داشته است اصلا به صلاح نمی‌دانیم.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به احتمال لابی موسسات کمک آموزشی برای جلوگیری از حذف کنکور اظهار کرد: در صورتی که دولت اقدامی در جهت حل این معضل قدیمی اقدام نکند، مجلس با تمام قدرت پیگیر حذف کنکور خواهد شد.

 انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۰:۵۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۶
نباید حذف شه
Germany
ناشناس
۰۰:۵۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۶
حذف شه بهتره چون با شرط معدل دانش آموزان با آمادگی بیشتری جذب دانشگاه میشوند
United States of America
رضا
۰۲:۳۹ ۲۹ آبان ۱۳۹۶
تنها جایی که میشه با حداکثر احتمال شایسته ساری داوطلب ها رو گزینش کرد همین کنکوره ولی یکسری مشکلات مثل طولانی بودن فاصله هر دوره و خلاصه شدن کل سرنوشت داوطلب طی 3_4ساعت هم از معایب کنکوره .
Germany
ناشناس
۲۳:۴۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
یعنی کنکور را حذف میکنند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
یعنی کنکور حذف میشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
اخه کنکور حذف بش امتحان نهایی جایگزینش بش؟؟؟ تو امتحان نهایی که کلی تقلب میش درود بر کنکور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
کنکور باید بمونه
United States of America
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
اقا برش دارن بهتره چون اگه کنکور باشه باید دانش اموز بشینه چند سال تحصیلی که گذرونده رو دوباره بخونه ولی اگه سوابق تحصیلی فقط باشه خب مشخصا دانش اموز راحت تره چون هر پایه ی تحصیلی رو جدا جدا و محکم تر میخونه و نتیجه هم میگیره
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۴:۲۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
به طور قطع حذف کنکور به صلاح افراد پرتلاش نیست
بهترین راه حذف کنکور برای رشته های عادی که انجام شده و باقی ماندن کنکور برای رشته های پرتقاضا و حساس کنکور عادلانه ترین راه برای پذیرش با وجود بسیاری از نقص ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
باید حذف شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
کنکور باید حذف بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خدا نکنه کنکور حذف شه
Germany
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
چرا کنکور حذف شه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
بنظرم کنکور نباید حذف بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خدا کنه کنکور حذف نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
برای حذف کنکور نباید سوابق تحصیلی را بالا برد , باید برای همه ی رشته ها ارزش قائل شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
کلا رشته تجربی میخونن برای پزشکی که میشه هزار نفر از کل.اگر مبنی رو بذارن صرفا معدل, تقریبا الان پنجاه هزار نفر معدلشون بیست یا نوزده هست, حالا ما باید چطور از این تعداد هزارنفر انتخاب کنیم,طرف رو میشناسم معدلش بیست هست اما توانایی حل و تحلیل یه سوال کنکورم نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خدا کنه حذف بشه چندین نسل فنا شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
کنکور خیلیم خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۶
به جای حذف کنکور سالی دو سه بارش کنین که جوونا اینقدر استرس کنکور رو که نداشته باشند