رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه به ارائه هشدارهایی در مورد بیماری پرداخت.

 

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛   رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: هاری یک بیماری ویروسی است که دستگاه عصبی مرکزی تمام پستانداران را درگیر می کند و مخزن این بیماری در طبیعت گوشتخواران وحشی است

وی با بیان اینکه این بیماری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است، افزود: معمولا از طریق ترشحات آلوده مخصوصا بزاق منتقل می شود و مهمترین علامت آن از بین رفتن ترس و از دست رفتن حرکات ارادی حیوانات است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: این بیماری در انسان و حیوان درمان ندارد و تنها راه کنترل آن انجام اقدامات پیشگیرانه است  که مهمترین آن واکسیناسیون می باشد.

دکتر همتی از انجام واکسیناسیون سالانه 17 هزار قلاده سگ صاحبدار در استان خبر داد و گفت:  در تمام شهرستان ها سگ های صاحبدار که عمدتا سگهای خانگی و سگ گله هستند به صورت رایگان علیه بیماری هاری واکسینه می شوند.

وی کنترل جمعیت حیوانات ولگرد بدون صاحب از جمله سگ و گربه و تک سمی ها را از دیگر راه های پیشگیری از هاری عنوان کرد و ادامه داد: متولی این کار در شهرها شهرداری ها و در بخش ها و روستاها بخشداری ها و دهیاری ها هستند.

این مقام مسئول افزود: البته در حال حاضر سازمان های مردم نهاد هم هستند که حیوانات ولگرد را پس از زنده گیری و عقیم سازی از این حیوانات در پناهگاه حیوانتات نگهداری می کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: به شهرداری، بخشداری و دهیاریها توصیه می کنیم که به این نکته توجه کنند که حیوانات ولگرد به عنوان مخزن بیماریهای مختلف تهدید برای سلامت انسان و دام هستند که خواست و توصیه دامپزشکی بر کنترل جمعیت آنها با زنده گیری این حیوانات است.

دکتر همتی همچنین اظهار داشت: در کرمانشاه نیز پناهگاه آشیان زیست زاگرس این کار را انجام می دهد که اداره کل دامپزشکی استان نیز با واکسیناسیون و سم پاشی رایگان و همچنین به کمک دانشکده دامپزشکی با انجام اقدامات جراحی و عقیم سازی از این پناهگاه حمایت می کند.

 وی بیان داشت: راه پیشگیری دیگر این است که دام ها و سگ های خانگی کمتر با حیوانات وحشی ارتباط داشته باشند و همچنین بازی کودکان با سگ های خانگی و تماس آنها باید کنترل شود و والدین در صورت امکان از این تماس جلوگیری کنند.

این مقام مسئول تهدید دیگر برای ابتلا به هاری را کشتارهای غیرمجاز دام برشمرد و ادامه داد: در کشتار غیرمجاز هم ممکن است دام کشتارشده مبتلا به هاری باشد و هم اینکه ضایعات رها شده این کشتارها در حاشیه جاده ها به ویژه در هنگام شب موجب تجمع سگ های ولگرد و گوشتخواران وحشی شود که در این ارتباط با توجه به اینکه مخزن اصلی بیماری هاری گوشتخواران وحشی هستند باعث انتقال بیماری به سگ های خانگی و سپس حیوانات روستا و حتی اهالی شوند.

 

انتهای پیام/پ

پیشگیری از بیماریی  هاری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.