به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،با اشاره به اینکه یکی از راههای مقابله با خشکسالی مصرف بهینه آب است اظهار داشت: استان بوشهر از استانهای خشک و کمآب کشور است که در این راستا معضلاتی در بخش آب کشاورزی و آشامیدنی وجود دارد.
وی با بیان اینکه طرح نوین آبیاری در اراضی نخیلات یکی از برنامههای مهم در حوزه مقابله با کمآبی است تصریح کرد: در این راستا اجرای آبیاری تحت فشار در اراضی نخیلات از برنامههای مهم امسال است که اقدامات موثری در دشتستان در حال اجراء است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر از اجرای طرح سددالکی در دشتستان خبرداد و افزود: این سد روی رودخانه شاهپور دالکی در حال ساخت است که در دو بخش شامل تونل انحراف آب و فرازبند برای تامین زیرساختها با پیشرفت ۳۰ درصدی و بدنه سد با پیشرفت ۵ درصدی است.
رجایی، مساحت حوزه آبریز سد دالکی را حدود پنج میلیارد و ۵۰۰ کیلومتر مربع دانست و گفت: ظرفیت مخزن سد دالکی حدود ۲۷۰ میلیون مترمکعب طراحی شده که در بخشهای کشاورزی، محیط زیست، صنعتی، آشامیدنی مصرف میشود.
وی، با بیان اینکه حجم آب قابل تنظیم سد دالکی سالانه ۴۳۵ میلیون متر مکعب است تصریح کرد: سد دالکی از نوع خاکی با هسته آسفالتی است با ۱۰۶ متر ارتفاع و طول تاج یکهزار ۱۷۶ متر و دو تونل انحرافی به طول ۷۰۱ و ۷۹۰ متر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهربا اشاره به سرمایهگذاری ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریالی در ساخت سد دالکی گفت: امسال برای ساخت این سد ۸۶ میلیارد ریال ابلاغ شده که در صورت تامین منابع اعتباری، سد دالکی در موعد مقرر ۴ ساله تکمیل میشود.
رجایی با بیان اینکه با تکمیل سد دالکی آب مورد نیاز اراضی کشاورزی دشت دالکی و آب آشامیدنی منطقه تامین میشود گفت: تامین منابع مالی مهمترین مشکل ساخت سد دالکی است که برای حل مشکلات اعتباری این پروژه پیگیریهای لازم در حال انجام است.
انتهای پیام/ز