مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: میزان برداشت آب‌های زیرزمینی توسط چاه‌های مجاز و غیر مجاز، چشمه و قنات دو میلیارد متر مکعب در سال است.

برداشت سالیانه دو میلیارد متر مکعب آب از منابع آبی سیستان و بلوچستان به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، اتابک جعفری مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان  در شورای آب استان افزود: ۶ هزار و ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که سالانه ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب از آن برداشت می‌شود و این موضوع بحران بی آبی در استان را تشدید کرده است.

وی با بیان اینکه چهار هزار و ۲۸۰ حلقه چاه کشاورزی برق دار در استان وجود دارد اظهار کرد: از سال ۸۹ برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی کنتور هوشمند برای هزار حلقه چاه با اعتبار هفت میلیارد ریال نصب شده است.

وی تصریح کرد: نصب کنتور‌های هوشمند در شرایط بحران کم آبی به عنوان ابزاری کارآمد برای مدیریت مصرف آب در کشاورزی توسط وزارت نیرو پیش بینی شده است.

جعفری افزود: با نصب کنتور‌های هوشمند در طول سال میزان آب استحصالی هر چاه سنجش و در صورت اضافه برداشت هشدار‌های لازم به بهره بردار داده می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان با اظهار به اینکه سیستان و بلوچستان دارای ۲۱ هزار و ۵۵۸ منبع آب زیرزمینی شامل ۱۹ هزار و ۴۴۶ حلقه چاه، ۸۳۱ چشمه و ۲۸۱ قنات است گفت: با توجه به برداشت بی رویه از اضافه برداشت چاه‌های مجاز و غیر مجاز طی ۲۰ سال گذشته به طور متوسط سطح آب‌های زیرزمینی استان سالانه ۲۱ سانتی متر افت می‌کند.

جعفری در خصوص تبخیر آب در استان نیز افزود: میزان تبخیر سالانه آب در استان چهار هزار میلی متر است که در مقایسه با دو هزار و ۱۰۰ میلی متر میانگین کشوری رقمی حدود ۲ برابر را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار