به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سالهاست که برخی رسانهها در تعریف و تمجید از برخی کشورهای غربی، پا را از دایره واقعیتهای موجود فراتر گذشتهاند. سوئد از کشورهایی است که اغراق و غلو در توصیف آن باعث شده تا این کشور برای بسیاری از افراد به ویژه نسل جوان به عنوان "مدینه فاضله" تصویر شود. حال اینکه بررسی آمارهای رسمی از سوی نهادهای بینالمللی و حتی خود دولت سوئد از امر دیگری حکایت دارد.
عبارتهایی چون "سوئدیها از صلح طلبترین مردمان جهان هستند" و "نرخ جرم و جنایت در آن جا بسیار پایین است" از جمله مواردی است که برای وصف این کشور اروپایی به عنوان مکانی آرام و به دور از مشکلات و معضلات اجتماعی به کار برده میشود، در صورتی که آمارهای رسمی چنین زارهای را تایید نمیکنند.
میزان جرائم در سوئد
تنها در سال 2016 حدود یک میلیون و510 هزار جرم در کشور سوئد به مراجع قانونی گزارش شده است. به طور متوسط در طی یک دهه گذشته سالانه 1.5 میلیون جرم در این کشور اروپایی در مراجع مربوطه ثبت شده است که در کنار جرائم پنهان و ثبت نشده عدد قابل توجهی را به خود اختصاص میدهد.
نمودار میزان جرائم ثبت شده در کشور سوئد از سال 1995 تا 2016
سوئد سرزمین دوچرخه دزدها
سرقت دوچرخه یکی از رایجترین جرائم در کشور ده میلیون نفری سوئد است؛ در سال 2016، 65300 مورد دزدی دوچرخه گزارش شده است که البته ناامیدی از یافتن دوچرخهها موجب شده تا شهروندان این کشور از گزارش سرقت آن به دفاتر پلیس صرف نظر کنند. بر اساس همین آمارها، طی ده سال گذشته بیش از 600 هزار دوچرخه از مردم سرقت شده که به همین خاطر رسانهها به طور متداول روشهای ضدسرقت دوچرخه و خودرو را به مردم گوشزد مینمایند.
آمار سرقت دوچرخه در کشور سوئد از سال 2007 تا 2016
کشور سوئد نه فقط در "دوچرخهدزدی" بلکه در سرقت خودرو نیز جزو 5 کشور اول دنیا است. نرخ سرقت ماشین سوئدیها در سال 2014، تعداد 106.3 دزدی در هر 100 هزار نفر جمعیت بوده است که با احتساب جمعیت ده میلیونی سالانه بیش از ده هزار خودرو در این کشور ربوده میشود.
رتبه سوئد در سرقت خودرو در بین سایر کشورها
کشور سوئد در زمینه سرقت از منازل و اماکن نیز شرایط اسفباری را تجربه مینماید. بر اساس آمارهای موجود 915.1 مورد سرقت در هر 100 هزار نفر را دارد که در کل جمعیت عدد بیش از 91 هزار سرقت از اماکن و منازل را نشان میدهد.
کشور سوئد یکی از کشورهای دزدخیر دنیاست؛ این کشور در زمینه سرقت از منازل و اماکن جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است
تصاویر ثبت شده به وسیله دوربینهای مدار بسته کشور سوئد از یک سرقت که در اختیار پلیس این کشور قرار گرفت
سوئد پایتخت جرائم جنسی
به گزارش روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، سوئد و دانمارک کشورهایی با بالاترین میزان آزار جنسی در اتحادیه اروپا هستند. نمودارهای آماری نشان میدهند که بر اساس دادههای آژانس اروپایی حقوق اساسی، در کشورهای سوئد و دانمارک 80 تا 100 درصد مردم اظهار داشتهاند که مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند که این اعداد بالاترین میزان در این قاره است. این رقم در کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان و فنلاند 60 تا 79 درصد میباشد. به همین سبب موسسه گیت استون به سوئد لقب "پایتخت تجاوز جنسی در غرب" را داده است.
در سال 2016، بین آمارهای رسمی از سوی دولت سوئد 20300 جرم جنسی ثبت شده که 6720 مورد آن به عنوان تجاوز جنسی طبقه بندی شده است. زنان سوئدی به طور معناداری بیشتر از مردان در معرض جنایات جنسی قرار دارند؛ با این حال مردان نیز در سوئد از آسیب جرائم جنسی در امان نیستند.
نمودار آماری دولت سوئد در مورد جرایم جنسی در این کشور؛ نه تنها زنان که مردان نیز در حدی کمتر قربانی جنایات جنسی بودهاند
جرائم جنسی در کشور سوئد به جنسیت خاص و یا گروه سنی خاصی منحصر نمیشوند بلکه از نوجوان 16 ساله تا کهنسالان 79 ساله با جرائم جنسی برخورد دارند
نکته قابل توجه این است که نه تنها اقشار جوان از جرائم جنسی و تجاوز مصونیت ندارند بلکه گروههای سنی میانسال و حتی زنان و مردان کهنسال! نیز درگیر آسیبهای ناشی از جرایم جنسی هستند. بخش قابل توجهی از این جرایم در اماکن عمومی، محیط کار و مدارس از سوی مجرمین ناشناس رخ میدهند.
اکثر جرائم جنسی در اماکن عمومی، مدارس و محیطهای کاری سوئد واقع میشوند
افزایش باندهای مواد مخدر
در طول سال 2015، حدود 94 هزار تخطی از قانون مجازات مواد مخدر سوئد گزارش شده است. در طی ده سال اخیر میزان جرایم این حوزه 41 درصد افزایش یافته است.
میزان جرائم در حوزه مواد مخدر در طی سالهای اخیر رشد قابل توجهی در سوئد داشته است
کودک آزاری و تهدید امنیت کودکان
هر چند در جوامع اروپایی همواره در خصوص نقض حقوق بشر و کودک آزاری انگشت اتهام به سوی کشورهای در حال توسعه است اما کشورهای غربی نیز به طور گسترده شاهد پایمال شدن حقوق کودکان هستند. چنانکه در طی سال 2016، 23700 مورد حمله به کودکان گزارش شده است. از این تعداد، 8،360 (35٪) در برابر دختران و 15،400 (65٪) در برابر پسران بودهاند. ضمن آنکه در مجموع، بین سالهای 2015 تا 2016، تعداد موارد مورد تأیید کودک آزاری کودکان (0-17 ساله) افزایش 14 درصدی داشته است.
میزان کودک آزاری در سوئد به تفکیک گروه سنی
تهدید و ارعاب شهروندان
همچنین در طی سال 2015، 52200 مورد تهدید غیرقانونی و آزار و اذیت گزارش شده است. حدود 375000 نفر از شهروندان سوئدی (16 تا 79 ساله)، اظهار داشتند که در طول سال 2015 در معرض تهدید قرار گرفته اند. در این میان بخش قابل توجهی از تهدیدات متوجه جمعیت 500 هزار نفری مسلمانان سوئدی است که از سوی جریانهای راستگرا و نژادپرست مورد تهدید و ارعاب قرار میگیرند؛ گرچه دولت سوئد توجهی به این مهم ندارد.
آتش زدن یک مسجد در مرکز سوئد
تهدید و ارعاب نیز بخشی از جامعه سوئد را همواره با مشکل مواجه می کند
رانندگی بی ملاحظه و تخلفات رانندگی
گرچه بسیاری بر مبنای ذهنیتهایی که ساخته و پرداخته رسانههاست چنین تصور میکنند که در کشورهای همچون سوئد خبری از جرایم رانندگی نیست یا به ندرت این جنس از تخلفات روی میدهند اما گزارشها حاکی از آنست که فقط در طول سال 2015، حدود 80 هزار تخلف رانندگی گزارش شده است. رانندگی بدون گواهینامه بیشترین رقم را در میان تخلفات رانندگی سوئدیها دارد اما رانندگی تحت تاثیر مواد مخدر و فرار از صحنه نیز جزء جرائم رانندگی پرتکرار در این کشور اروپایی است.
رانندگی بدون گواهینامه، بدون مهارت، ترک صحنه و رانندگی تحت تاثیر مواد افیونی از تخلفات رانندگی پرشمار در کشور سوئد است
هر چند انتشار مطالب فوق به معنای تخطئه کامل فضای اجتماعی کشوری مانند سوئد نیست و این گزارش به دنبال سیاهنمایی و ترسیم چهرهای کریه از این کشور اروپایی نبوده است، اما میخواهد این سوال را به ذهن عرضه کند چگونه ممکن است که جامعهای که در سرقت خودرو، دوچرخه، اماکن و منازل رتبه بالایی در جهان دارد؛ به عنوان پایتخت تجاوز جنسی اروپا شناخته میشود؛ در جرائم مواد مخدر و تخلفات رانندگی هم عملکرد مناسبی ندارد میتواند به عنوان سرزمین رویاها یا کشوری به دور از مشکلات و معضلات مطرح گردد؟
منبع:مشرق
انتهای پیام/
کره شمالی با همین تبلیغات و ترسوندن مردم از کشورهای دیگه چوری نشون میده انکار کشورای دیگه جهنمن و کشور خودشون نسبت به کشورهایی دیگه بهشته