به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد جعفر صادقی مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص بیماری سکته مغزی گفت: ابتلای بیشتر مردان به این بیماری به دلیل بی اهمیتی است که مردان در درمان خود نشان می دهند و از طرفی حس نا امیدی ایجاد شده در زنان پس از ابتلا به این بیماری موجب رشد مرگ و میر در زنان شده است.
وی در خصوص سکته قلبی و وضعیت استان خراسان رضوی در تعداد مبتلایان به این بیماری، گفت: سکته مغزی یکی از علل مهم مرگ و میر در کشورهای پیشرفته دنیا از جمله آمریکا است.
انسداد و پاره شدن رگ مغزی دو دلیل عمده در ایجاد سکته مغزی است
صادقی به دو دلیل عمده در ایجاد سکته مغزی اشاره کرد و ادامه داد: انسداد و پاره شدن رگ مغزی دو عامل عمده در ایجاد سکته مغزی است؛ به نحوی که لخته خون و چربی می تواند موجب انسداد رگ عروق مغزی و مانع خون رسانی به مغز شود.
وی، بیان داشت: بسته به بزرگی و کوچکی لخته خون و با توجه به حساسیت مغز به اکسیژن و قند، سکته مغزی اتفاق می افتد و فرد قسمتی از توانایی خود را بسته به میزان خسارت وارده به مغز از دست می دهد.
عدم خون رسانی به مغز اختلال در عملکرد اعضای بدن را به دنبال دارد
صادقی تصریح کرد: مغز به عنوان فرمانده بدن در صورتی که خون رسانی نشود دچار اختلال عملکرد شده و هر قسمتی از این عضو مهم بدن دچار اختلال، آسیب و عدم عملکرد شود؛ متعاقبا عملکرد قسمتی از اعضای بدن دچار اختلال می شود و ممکن است فرد به عنوان مثال نتواند بخندد، حرف بزند و یا حرکت کند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی، بیان داشت: سکته مغزی گاه موجب لمس شدن یک قسمت از بدن و از کار افتادگی فرد می شود. این بروز ناگهانی می تواند قسمتی از عضلات فرد را از کار بیندازد و باید فرد به سرعت تحت درمان قرار گیرد.
ثانیه ها در درمان بیمار مبتلا به سکته مغزی اهمیت دارند
وی ثانیه ها را در درمان بیمار مبتلا به سکته مغزی مهم عنوان کرد و بیان داشت: در صورتی که رسیدگی به بیمار در زمان خودش اتفاق نیفتد ضایعه ایجاد شده در فرد می تواند ماندگار شود و بیمار مجبور شود تا پایان عمر با خسارت وارد آمده کنار بیاید.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی به علائم سکته مغزی اشاره و تصریح کرد: قبل از ایجاد سکته ممکن است فرد دچار تاری دید، ایجاد حس گزگز در دست یا پا، ایجاد مشکل در بلع غذا، سردردهای شدید، سرگیجه هنگام راه رفتن و عدم تعادل در راه رفتن شود.
از هر ۱۰ سکته، ۹ سکته به دلیل انسداد رگ رخ میدهد
صادقی بیان داشت: از هر ۱۰ سکته مغزی ۹ سکته به دلیل انسداد رگ مغزی به دلیل لخته خونی و چربی ایجاد می شود و سکته هموراژیک کمتر اتفاق می افتد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی، بیان داشت: در سکته مغزی هموراژیک، خون از یکی از شریانهای مغزی به داخل مغز خونریزی میکند. این اتفاق به علت ترکیدن یک شریان ضعیف شده و خونریزی آن به بافت مغزی اطراف رخ میدهد.
وی گفت: عروق انسان خاصیت ارتجاعی دارند و با منقبض و منبسط شدن، خون را در جریان و حرکت قرار می دهند. حال اگر جدار رگ به دلیل رسوب چربی سخت شده باشد خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و فرد به فشار خون بالا دچار می شود.
فشارخون و چربی بالا در ایجاد سکته مغزی تاثیر گذار است
وی، تاکید کرد: فشار خون بالا، چربی خون، دیابت، چاقی و کلسترول بالا شانس ابتلا به سکته مغری در فرد را افزایش می دهد و باید این افراد مراقبت های لازم را در این خصوص داشته باشند.
دکتر صادقی تصریح کرد: افزایش سکته مغزی با مصرف دخانیات، الکل، نداشتن برنامه ورزشی، مصرف بیش از اندازه نمک، نداشتن فعالیت بدنی مناسب، استفاده از غذاهای سریع پز، استفاده از روغن و چربی فراوان، عدم استفاده از میوه و سبزیجات به میزان کافی و...شدت می گیرد.
۱/۷ درصد از مرگ و میرها در استان به دلیل ابتلا به سکته مغزی رخ می دهد
وی بیان داشت: ۷/۴۳ درصد از مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماری های قلبی و عروقی رخ می دهند که از این میزان ۳/۱۱ درصد متعلق به سکته مغزی است. این اعداد در استان خراسان رضوی به ترتیب ۱/۳۶ و ۱/۷ می باشد.
دکتر صادقی تصریح کرد: سرطان ها، بیماری های سیستم تنفسی و حوادث ترافیکی به ترتیب پس از بیماری های قلبی و عروقی بیشترین عوامل مرگ و میر در کشور به حساب می آیند.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/