ایران؛ بزرگترین تولیدکننده طلای سرخ در دنیاست که استمرار قاچاق پیاز زعفران می تواند این جایگاه را دستخوش تحولاتی قرار دهد.

نقشه سیاه دنیا برای طلای سرخ ایرانی/ استمرار روند غارت پیاز زعفران دیگر حرفی برای گفتن نخواهد داشتبه گزارش خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زعفران یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی در ایران به شمار می رود که از نظر صادرات غیر نفتی برای کشور اهمیت ویژه ای دارد.

 ایران، اولین و بزرگترین تولیدکننده طلای سرخ در دنیا به شمار می رود، که استمرار قاچاق پیاز زعفران به چین و افغانستان درآینده ای نه چندان دور این جایگاه را دستخوش تحولاتی قرار خواهد داد.

هر چند طی سال های اخیر این ماجرا در رسانه ها پررنگ دیده شد اما هر از گاهی مسوولان دولتی با ابراز نگرانی از کنارش رد می شوند.

اگرچه غارت میراث سه هزار ساله ایرانیان به افغانستان از 10 سال قبل آغاز شده است  و با حمایت سازمان ملل متحد افغان ها رغبت بیشتری به تولید پیدا کردند اما  مسوولان امر با کمی هشیاری و نظارت به سهولت می توانند از استمرار خروج غیر قانونی و چمدانی این محصول جلوگیری  کنند.

با وجود آنکه تشکل ها  تاکید می کنند که مسوولان دولتی نسبت به مساله قاچاق پیاز زعفران که آتشی بر جان تولیدکنندگان انداخته است، حساس تر باشند، باید منتظر ماند و دید که مسوولان وزارت خانه برای کنترل این پدیده شوم چه اقداماتی انجام خواهند داد؟

 علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  با بیان اینکه قاچاق پیاز زعفران تیشه به ریشه این محصول گران بها می زند، اظهار کرد: با توجه به آنکه برخی مسوولان وزارت جهاد کشاورزی با تغییر موضع از صادرات پیاز زعفران سخن به میان می آورند، در صورت تحقق این امر مطمئنا در آینده ای نه چندان دور با این میراث سه هزار ساله خداحافظی خواهیم کرد.

وی افزود: با توجه به بحران منابع آبی و سازگاری گیاه با شرایط اقلیمی کشور می توان گفت که بی تفاوتی به قاچاق پیاز زعفران یک خیانت ملی به حساب می آید.

حسینی  با بیان اینکه توسعه کشت زعفران به طور جد از سوی رقبا در حال پیگیری است، تصریح کرد:  کشورهای جدیدی به کشت این محصول روی آوردند که این امر زنگ خطری برای بزرگترین تولیدکننده زعفران به شمار می رود.

عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی در اطراف مناطق زعفران کاری باید اقدام به احداث ترمینال هایی جهت دریافت مازاد پیاز زعفران ، سورت و توزیع آن در بین سایر کشاورزان کند که متاسفانه بی توجهی نسبت به این امر قاچاق پیاز زعفران را رقم زده است.

به گفته وی با استمرار روند غارت پیاز زعفران ایرانی، بزگترین تولیدکننده زعفران در بازارهای هدف دیگر حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

لزوم توجه هر چه بیشتر مسوولان به قاچاق پیاز زعفران

غلامرضا میری نائب رییس شورای ملی زعفران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزیبا  بیان اینکه غارت میراث سه هزار ساله ایرانیان مرگ تدریجی تولید داخل را به همراه دارد،اظهار کرد: استمرار روند غارت پیاز زعفران ایرانی سیر عظیم بیکاری و از دست دادن بازارهای بین المللی را به همراه خواهد داشت.

وی با  بیان اینکه زعفران کاران نسبت به قاچاق پیاز زعفران گلایه مند هستند، افزود: تا زمانیکه برنامه مدونی از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای مازاد پیاز زعفران کاران به کار گرفته نشود، همچنان شاهد قاچاق این سرمایه ملی خواهیم بود.

میری با انتقاد از اینکه  برخی مسوولان نسبت به قاچاق پیاز زعفران حساس نیستند،یادآورشد: اخیرا یکی از مسوولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که مجوز صادرات پیاز زعفران باید صادر شودر در حالیکه این امر به بهای از دست دادن این تولید استراتژیک تمام می شود.

به گفته این مقام مسوول خروج یک عدد پیاز زعفران از کشور، تکثیر 100 عدد پیاز دیگر ظرف مدت پنج سال را به همراه خواهد داشت.

نائب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: در سالیان نه چندان دور اسپانیا بزگترین تولیدکننده زعفران دنیا به شمار می رفت که با توسعه کشت زعفران در ایران توانستیم جایگاه بزرگترین تولیدکننده دنیا را کسب کنیم.

وی با اشاره به لزوم توجه وزارت خانه های ذی ربط به پتانسیل تولید زعفران در کشور  تاکید کرد و گفت: اکنون بیش از 95 درصد زعفران دنیا در کشور  تولید می شود که بدین منظور اطمینان خاطر تولیدکنندگان و صادر کنندگان از بازار امری ضروری است.

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
زعفران ایران برترین زعفران است و رقیب ناره
Germany
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
بروز رسانی تولید زعفران مهمترین امری است که باید به آن توجه بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
بهتر است تکنولوژی کاشت و فرآیندهای داشت و برداشت و فرآوری را به قدری ارتقا دهیم تا کشورهای رقیب هم وارد کشت این محصول شدند باز ما تولید کننده و صادر کننده برتر این محصول در دنیا باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
سلام من یک کشاورز زعفرانکارم امیدوارم شرایط کنونی این محصول بهبود پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
زعفران یک محصول سنتی است که باید به عنوان یک میراث فرهنگی از آن محافظت بشه
-
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
خدا کمک کنه تا همه مشکلات رفع بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
بهتره بجای صادرات فله به کشورهایی مانند اسپانیا با ارتقاء بسته بندی این محصول ارزآوری و رشد کار و رونق اقتصادی را برای کشور به ارمغان بیاوریم.مخصوصا اینکه با این کم آبی که در کشور داریم ، تولید زعفران بهترین و مرغون به صرفه ترین تولید کشاورزی است که می توانیم داشته باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
بجای صادرات پیاز تحقیق وکاشت در هر مناطقی که مساعد است رو انجام بدهند وکمک استانداران را میطلبد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
همش تقصیر استکبار جهانیه
United States of America
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
درسته انحصار زعفران توی کشورخوبه اما وقتی اینقدر گرونه که مردم فقط برای نذری ها ازش استفاده میکنن خوب نیست شاید اگر کشورهای دیگه هم تولید داشته باشن قیمتش پایین بیاد. به جرات میتونم بگم هشتاد در صد مردم توان خرید همیشگی زعفران رو ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
به نظر من بهتره در تمام شهرهای کشور کشت زعفران را گسترش بدهیم علاوه بر تامین نیازهای داخلی صادرات نیز ارتقا پیدا میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
به نظر من بهتره در تمام شهرهای کشور کشت زعفران را گسترش بدهیم علاوه بر تامین نیازهای داخلی صادرات نیز ارتقا پیدا میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
نباید بگذاریم زعفران آسیب ببیند چون یکی از مهمترین محصولات سنتی کشور است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۶ آبان ۱۳۹۶
خیلی از کشاورزان در زمینه کشت زعفران موفق بودند بهتره گسترش داده بشه
آخرین اخبار