به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از منابع طبیعی استان مرکزی، یوسف یوسفی اظهار داشت: ۸۵ میلیارد ریال این اعتبارات از محل اعتبارات ملی و بقیه آن از محل اعتبارات تملک دارایی استان برای احداث طرح های آبخیزداری از جمله ایجاد بندهای گابیونی و ایجاد بندهای سنگ و ملات برای جلوگیری از ایجاد سیلاب و تغذیه آب سفره های زیرزمینی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: عملیات آبخیزداری برخی از حوزه ها از جمله عملیات آبخیزداری فرسمانه تفرش از محل اعتبارات ملی و عملیات آبخیزداری کهک، آب کمر و دره گردو از محل اعتبارات تملک دارایی استانی آغاز شده است و برخی از این طرح ها نیز در مرحله عقد قرارداد قرار دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: این عملیات با هدف کنترل سیلاب و فرسایش، تغذیه منابع آب زیر زمینی، بهبود و حفظ پوشش گیاهی در مراتع و جنگل ها انجام می شود.
یوسفی افزود: بر اساس مطالعات و ارزیابی های انجام شده اجرای عملیات آبخیزداری اثرات مستقیم و غیر مستقیمی بسیاری در سطح منطقه به خصوص افزایش سطح آب سفره های زمینی و آبدهی چاه ها و قنوات در مناطقی که این عملیات ها انجام شده است به همراه دارد.
وی ادامه داد: با توجه به سطح وسیع و شرایط طبیعی هر منطقه استان مرکزی عملیات آبخیزداری در هر منطقه بر اساس شرایط توپوگرافی آن منطقه انجام می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با یادآوری اجرای عملیات آبخیزداری دره گردو به عنوان یکی از مناطق گردشگری استان گفت: این عملیات شامل ایجاد آلاچیق، آبشار مصنوعی، کاشت نهال، احداث پل برای تردد گردشگران و انجام عملیات گابیونی و سنگ و ملات برای کنترل سیلاب ها و روان آب ها و ایجاد بستر توسعه فضای سبز در منطقه از برنامه های منابع طبیعی در سال جاری است.
یوسفی اضافه کرد: کاشت پنج هزار اصله درخت غیر مثمر مقاوم به کم آبی و کاشت سه هزار اصله نهال گل محمدی به منظور ایجاد چشم انداز فضای سبز در منطقه دره گردو از دیگر برنامه های این اداره کل در سال آینده در حال اجرا است.
انتهای پیام/ب