به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدمهدی عبد خدایی همرزم شهید نواب صفوی که یکی از محققان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران است درباره نمایش «راهمرد» حامد هوشیاری گفت: «راهمرد» نمایش آئینی بر مبنای تعزیه است. روایت مردی به نام هادی از یک خانواده تعزیه خوان قدیمی که برادرش در قیام خونین 15 خرداد سال 42 به شهادت رسیده است. در این روایت دختر هادی با بیماری سختی دست و پنجه نرم میکند برای همین هادی تصمیم میگیرد تا زمان شفای دخترش خادم اهل بیت باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایران در ادامه بیان کرد: اما در اصل حامد هوشیاری کارگردان نمایش «راهمرد» با درایت به دنبال بیان شخصیت امام خمینی و روح دوران زمان او میباشد. شرایط خفقانی که قیام 15 خرداد حاصل آن بود و ادامه مبارزاتی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن 57 گردید. در واقع پرداختن به شخصیت امام خمینی به عنوان یک نخبه و نابغه سیاسی و روحانی مبارزهگر و نظریه پردازی که غیرممکنها را ممکن ساخت، شایسته است به شکل عینی در دید و ذهن همه ثبت گردد و نویسنده حامد هوشیاری به خوبی تلاش کرده که این عینیّت را در «راهمرد» با نمایش آئینی و تعزیه نشان دهد و نخبه و نابغه سیاسی انقلاب ایران را به درستی به تصویر کشیده است.
این محقق و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران نیز در ادامه افزود: زمانی که مخوفترین و قدرتمندترین کشور تاریخ یعنی آمریکا قصد داشت با استعمار و زور نبض فرهنگ و هنر و اقتصاد و سیاست کشورها از جمله ایران را در دست گیرد، مردی به نام روحالله خمینی با همراهی مردم و یارانش جریانی به نام انقلاب اسلامی را رهبری میکند و نظام پادشاهی را سرنگون میسازد. پرداختن به چنین شخصیتی از الزامات امروزی است.
محمدمهدی عبد خدایی در پایان خاطرنشان کرد: طراحی و نگارش حامد هوشیاری به عنوان نویسنده نمایش «راهمرد»، قابل تقدیر است، در زمانی که دین از نظر جامعهشناسان مغفول مانده، حامد هوشیاری تلاش دارد انعکاس دین و شخصیت دینی امام خمینی را در جامعه نشان دهد. شایسته است اصحاب رسانه، هنرمندان، نویسندگان و... به ابعاد مختلف مبارزاتی در قالب هنر، ادبیات، موسیقی، تعزیه به گونهای بپردازند که بر پیشانی تاریخ ایران برای آیندگان همچون نمایش راهمرد ثبت و جاودان بمانند.
انتهای پیام/