20صفر برابر با اربعین شهادت سید و سالارشهیدان ، روزی که طبق روایات، زینب (س)دختر علی بن ابیطالب(ع) بعد از دوران سخت اسارت وهتک حرمت واهانت ها به کربلا بازگشت.

یک زن وزنده نگه داشتن عاشورا تا قرن ها بعدبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان  ، اربعین سیدالشهدا (ع)بازگشت غم انگیز زینب(س) به کربلا است درحالی که جسما و روحا به شدت آزرده است.

زینب(س) درشرایطی به کربلا بازگشت که وقایع غم انگیز شام وکوفه را بعد از شهادت سیدالشهدا (ع)وجریان اسارت را پشت سرگذاشته است.

دختر علی (ع) درکوفه وشام چنان با شجاعت علی وار خود چهره واقعی حکومت پلید بنی امیه وعمالش را هویدا کرد که اثرات این افشاگری سالها بعد ازواقعه عاشورا هنوززنده است ودر واقع روز به روز واقعه عاشورا وجنایت هایی که در آن روز براهل بیت نبی مکرم اسلام وارد شد زنده تر شده ومردم به گرد شمع حسین جمع شده واز هرآنچه شبیه دشمنان حسین است بیزارتر می شود.

اربعین سیدالشهدا(ع) برای همه ما با زیارت جابربن عبدالله انصاری وعطیه کوفی از مزار سیدالشهدا شناخته شده است و روایتی که وی ازحضور فرزندان وخواهران سیدالشهدا در کربلا می کند که چگونه آن بانوان پژمرده وغمگین برمزار شهدای خود حضور یافته و اولین عزاداری برمزار سیدالشهدا(ع) دراوج حزن واندوه انجام شد .

اربعین اولین روزی بود که به جرات می توان گفت زینب(س) توانست خواهرانه برغمی که بر او و برادران واهل بیت پیامبر رفت بگرید، زیرا زینب(س) قبل از آن وظیفه سالاری کاروان وتلاش برای نشان دادن حقیقت ماجرای عاشورا در کربلا را برعهده داشت وبا کوبنده ترین خطبه ها چهره زشت یزید وعمال ظالمش را به مردم نشان داد ، تنها در روز اربعین مانند خواهری برمزار برادر شهیدش حاضر شده وبه عزا پرداخت.

امروزه که بعد از گذشت حدود1300سال از واقعه عاشورا حرکت پیاده روی اربعین به نیت همراهی با قدم های خسته عقیله بنی هاشم(س) کلید خورده است ، روز به روز به شکل نامحسوسی هرآنچه زینب(س) 1300سال قبل برای روشنگری ش با رشادت علی وار جنگیده بود ، روشن وروشن تر می شود.

اربعین حسینی وپیاده روی به یادمصائب سختی کشیدگان عاشورای 61هجری صحنه اتفاقاتی شده است که تنها در دایره عشق به حسین بن علی و اهل بیت پیامبر می گنجد وبس، صحنه هایی از میزبانی زوار حسینی ونیز کرامت وتکریم خستگان راه همه وهمه نشان دهنده آن است که زینب رسالتش را در آن شرایط سخت و غم انگیز به خوبی انجام داد رسالتی که با قیمت جسارت به ساحت آن بانوی بزرگ ونمک پاشیدن به زخم دلش بود.

زینب(س) در آن شرایط زمانی بی شک مانند مردی شجاع از تیره بنی هاشم ظاهر شد و چنان فریاد زد برسریزید که حتی یزید را هم از کرده اش پشیمان کرد، زیرا زینب با گفتن حقیقت ماجرا وباطن اعمال وجفاهایی که براهل بیت پیامبروارد شد زمین وزمان را بهم ریخت وحقیقت چه تلخ بود وپذیرش آن برای مردمان غافل وخواب زده آن روزگار سخت تر!

وقت آن است که یادی کنیم ازشجاعت این بزرگ بانوی اسلام شجاعتی که رگه های حیدری آن براهل کوفه هویدا شد وآنها را پشیمان کرد وکاخ ظلم یزید را برسررویای امیری بربلاد اسلامی، خراب کرد.

بزرگ بانویی که با بودنش در واقعه عاشورا و روایت آن و نیز با موضع گیری درست و به موقع! توانست واقعه بزرگ عاشورا را تا سالهای سال زنده نگهدارد .

ونه این باشد که زینب(س) به آسودگی حرف زده ونگریسته وبدون مانع خطبه خوانی کرده ، نه! زینب(س) با همه جسارت هایی که می توانست به این بزرگ بانو شود از کشیدن چادر وپوشش حجاب وی تا تازیانه زدن وسنگ زدن برسر و رویش تا آتش ریختن از بام وحامی شدن بچه های کوچک در برابر تازیانه وخریدن ضربه های سخت به جان تا که نسل بعد از حسین وائمه بعد از حسین محفوظ بمانند، با همه این سختی ها خطبه خواند وریشه های ظلم را بر مردم نشان داد و راه درست را نیز.

صلی الله علیک یا بنت فاطمه الزهرا یا بنت امیر المومنین یا عقیله العرب یا زینب کبری(سلام الله علیها)

یادداشت از مرضیه السادات حسینی راد

انتهای پیام/ح

یک اربعین اسارت و بازگشت زینب(س) به کربلا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.