مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: ۸ هزار تن خرمای پیارم، از نخلستان‌های استان برداشت شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بندرعباس مسعود گرگیج مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت:با پایان برداشت خرمای پیارم درهرمزگان ۸ هزار تن محصول،از نخلستان‌های استان برداشت شد.

مسعود گرگیج افزود:خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است در ۲ هزار و دویست هکتار از نخلستان‌های شهرستان حاجی آباد تولید شده است که در مقایسه با پارسال ۷ درصد افزایش دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت:رعایت اصول فنی و بهداشت باغ‌ها، تغذیه مناسب و مبارزه با آفات و بیماری‌ها از عوامل افزایش تولید خرمای پیارم است.

مسعود گرگیج افزود:خرمای پیارم به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی به غذای بحران شناخته شده است و طرفداران زیادی دربازار‌های داخلی وخارجی دارد.

وی گفت:هرکیلو خرمای پیارم پانزده تا هجده هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود.

مسعود گرگیج مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان افزود: درهرمزگان ۵۵ نوع خرما تولید می‌شود که ۲۰ نوع آن تجاری داخلی و خارجی است و سه نوع پیارم، خاصویی و مضافتی به کشور‌های استرالیا، کانادا، روسیه و کشور‌های آسیای میانه صادرمی شود.

شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در کشور است.

بیشترین نخلستان‌های پیارم در دهستان‌های سرچاهان، معدنوئیه، شهدادی، درآگاه و طارم، تزرج و اطراف شهر حاجی آباد است.

خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم، آهن، ویتامین ب. یک وب دو و مواد معدنی است.

هرمزگان با برداشت سالیانه ۱۵۰ هزار تن خرما از ۳۷ هزار هکتار رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیرکشت خرما درکشوردارد.

برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می‌شود و با برداشت پیارم پایان یافت.

برداشت خرمای پیارم از نیمه مهر ماه در هرمزگان آغاز شده است.

انتهای پیام/ف

پایان برداشت خرمای پیارم در هرمزگان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.