به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، سید اکرام افضلی، رئیس اجرایی این اداره روز یکشنبه هنگام نشر این گزارش به رسانهها گفت، معیارهایی که در قوانین افغانستان برای زندانها در نظر گرفته شده است،عملی نمیشود و زندگی زندانیان در برخی محابس با تهدیدهای جدی مواجه است.
او افزود "چیزی که بسیار واضح است در زندانهای افغانستان، به جای این که زندانهای افغانستان مراکز سلب آزادی باشد، اینها مبدل شده به مراکز نقض حقوق بشر، مراکز شکنجه و ایجاد عقدهها، متأسفانه که وضعیت زندانها با وجود مصرف میلیونها دالر، هنوز هم به شکل جدی به مشکلاتی مواجه است که واقعاً وضعیت زندانها را غیرانسانی ساخته".
بر اساس این گزارش دیدبان شفافیت، بیش از یک هزار مورد شناسایی شده است که در جریان سالهای گذشته هیچ توجهی به آنها نشده است.
تراکم بیش از حد زندانیان در یک اتاق، کافینبودن مکان، نبود امکانات، ساختمانهای معیاری و جای ملاقات اقارب زندانیان، آب کافی و برق، نقض حقوق بشری، موجودیت شکنجه از موارد عمدۀ یافتههای این گزارش است.
آقای افضلی، با توجه به این مسایل گفت "بدترین مدیریت منابع است که در یک زندان بیشتر از دوبرابر زندانیان گذاشته میشود، و یک زندان دیگر اصلاً از ساختماناش استفاده صورت نمیگیرد".
تفتیش مشترک از کارهای ساختمانی زندانها، مشخصشدن بودجه برای حفظ و مراقبت، اصلاحات در زندانها از لحاظ ایجاد سهولت و مدیریت، خواستهای عمدۀ دیدبان شفافیت افغانستان از حکومت است که به صورت جدی بر آن تأکید کرده است.
همچنان رئیس اجرایی دیدبان شفافیت افغانستان، گفت که حکومت باید به خاطر جلوگیری از افزایش شمار زندانیان در زندانها، در مواردی که امکان وجود دارد، به بدیل حبس (ارائه خدمات اجتماعی از سوی محکومین) غور کند.
شفقنا نوشت؛ حکومت هنوز در خصوص این گزارش تا اکنون واکنشی نشان نداده است.
انتهای پیام/