به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عدم تحمل لاکتوز شایعترین نوع عدم تحمل کربوهیدرات است که در تمام گروههای سنی دیده میشود. درنتیجه کمبود لاکتاز (آنزیم هضم کننده قند شیر)، سوء هضم و عدم تحمل لاکتوز ایجاد میشود. چون در این افراد لاکتوز به گالاکتوز و گلوکز هیدرولیز نمیشود، از قسمت فوقانی روده کوچک عبور میکند و وارد کولون میشود و در آنجا در اثر تخمیر باکتریایی به اسیدهای چرب کوتاه زنجیره و گازهای دی اکسیدکربن و هیدروژن تبدیل میشود.
درمان تغذیهای پزشکی عدم تحمل لاکتوز
اشخاصی که از مصرف محصولات لبنی پرهیز میکنند، باید مکمل کلسیم دریافت نمایند. همچنین باید برچسب ترکیبات را به دقت بخوانند. البته در اشخاص دارای کمبود لاکتاز، یک رژیم کاملاً عاری از لاکتوز ضروری نیست.
بیشتر افراد دارای سوءهضم لاکتوز میتوانند مقدار12-6 گرم لاکتوز را بدون بروز علایم عمده مصرف کنند؛ به ویژه بهتر است لبنیات همراه وعدههای غذایی و یا به فرم پنیر و یا محصولات لبنی تخمیری (از جمله ماست) خورده شود.
تعداد زیادی از بزرگسالانِ مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، اگر در طی هفته های متعدد به تدریج شیر را وارد رژیم غذایی خود کنند، درنهایت میتوانند به مقادیر متوسط شیرعادت نمایند و میزان 12 گرم لاکتوز (یک لیوان شیر) و یا حتی بیشتر از آن را تحمل کنند.
مصرف منظم شیر توسط اشخاصِ دارای کمبود لاکتاز، ممکن است حد آستانهای که در آن اسهال رخ میدهد را افزایش دهد (یعنی مصرف مقدار کمتر شیر آنها را دچار عارضه اسهال نکند). خوشبختانه، بیشتر مبتلایان به عدم تحمل لاکتوز، قادر به هضم شیر در مقادیرکم تا متوسط هستند.
اغلب محصولات شیری نیمه جامد یا جامد مانند پنیرهای کهنه، به خوبی تحمل میشوند؛ چون تخلیه معدی این مواد غذایی نسبت به نوشیدنیهای شیری مایع کندتر و مقدار لاکتوز آنها نیز کمتر است. چون آنزیم میکروبی گالاکتوزیداز به فریزکردن حساس است، بنابراین محصولات فریز شده به خوبی تحمل نمیشوند. برای نمونه ماست فریزشده به خوبی ماست تازه تحمل نمیشود؛ اما افزودن پروبیوتیک ها میتواند این ویژگی را تغییر دهد.
آنزیم لاکتاز و فراورده های شیری عمل آورده شده با آنزیم لاکتاز (مثل شیر کم لاکتوز)، برای افرادی که سوء هضم لاکتوز دارند و با مصرف آن دچار ناراحتی میشوند، در دسترس است.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/