به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری شین هوا، کریستوفر گونس سخنگوی آژانس امدادرسانی و اشتغال آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل متحد (اونروا) درباره وخامت اوضاع مالی این آژانس و همچنین وضع ساکنان نوار غزه هشدار داد.
این آژانس که از قدیمیترین سازمانهای بشردوستانه جهان به شمار میرود، با توجه به افزایش بحرانهای منطقه از افزایش نیازمندیهای آوارگان فلسطینی به خدمات این آژانس که اکنون با معضلات مالی فراوانی روبروست خبر داد.
کریستوفر گونس در ادامه افزود تاکنون مشکلات آوارگان فلسطینی و فرزندان آنان به صورت ریشهای برطرف نشده است.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون مشاوره این آژانس از حامیان مهم مالی و دولتهای میزبان عملیات کمک به آوارگان فلسطینی تشکیل شده است تاکید کرد، این آژانس در حال حاضر با کسری بودجه ۷۷ میلیون دلاری برای ادامه عملیات کمک به آوارگان فلسطینی روبروست.
گونس همچنین با تشریح محاصره شدید نوار غزه از طرف مصر، رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان اعلام کرد، وخامت ناشی از تشدید شرایط اشغال، و همچنین بدرفتاری با آوارگان فلسطینی باعث افزایش درخواستهای آنها از خدمات این آژانس شده است.
به گفته وی آژانس امداد رسانی به آوارگان فلسطینی ناگزیر است با توجه به کمبود بودجه در ارائه خدمات مورد نیاز آوارگان آنها را اولویت بندی کند.
گونس با اشاره به اوضاع نگران کننده ساکنان غزه که تقریبا ۸۰ درصد از خدمات این آژانس را در بر میگیرند خاطر نشان کرد، مشکلات و معضلات زندگی اینگونه افراد روند تصمیم گیری برای ارائه خدمات را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است، زیرا همراه با افزایش و تشدید بحران، مشکلات عملیات امدادی نیز بیشتر میشود.
وی با ابراز نگرانی از افزایش مشکلات کنونی تصریح کرد، در حالی که کشورهای جهان توجه چندانی به اوضاع غزه نمیکنند، اما وضعیت زندگی همچنان در اینگونه مناطق با بحران و مشکلات زیادی روبروست که به عنوان مثال میتوان به ۶۴ در صد بیکاری افراد اشاره کرد.
سخنگوی آژانس امداد سازمان ملل متحد به آوارگان فلسطینی با اشاره به پیچیده ترشدن اوضاع ناشی از محاصره و محدودیتهای شدید در تردد افراد و نقل و انتقال کمکهای بشردوستانه افزود، اینگونه تحولات باعث تشدید تنشهای اقتصادی و همچنین مشکلات اجتماعی ساکنان غزه شده است.
این مقام آژانس امدادرسانی به همراه شماری از دیگر مقامات سازمان ملل متحد بارها درباره پیامدهای ادامه محاصره که گونس آن را «نتیجه محاصره و سیاستهای افراد» توصیف کرد هشدار دادند و افزودند، وخامت اوضاع باعث ۱۱ برابری شمار افرادی شده است که برای دریافت خدمات و مواد غذایی به ما مراجعه میکنند.
براساس گزارش ها، ۹۵ درصد از آب آشامیدنی غزه در ماههای اخیر غیرقابل آشامیدن شده است و ساکنان این منطقه نیز روزانه فاقد برق هستند که در نتیجه نبود آب و برق مشکلات زیادی برای فعالیتها و بخشهای بهداشتی، ساخت و ساز و وضعیت روانی مردم به وجود آمده است.
به رغم اوضاع نگران کننده کنونی گونس معتقد است تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین پس از انعقاد توافق صلح حماس و فتح که در اکتبر در قاهره منعقد شد میتواند به یک دهه کنترل جنبش اسلامی حماس در غزه پایان دهد.
از سوی دیگر، بسیاری از ساکنان فلسطینی نوار غزه معتقدند ادامه محاصره و تحریمهای رژیم صهیونیستی میتواند باعث تضعیف فعالیت این آژانس شود و آن را با بحران بیشتر روبرو کنند.
گونس هشدار داد در صورت ادامه خشونت، بی ثباتی و بحران کنونی، ساکنان نوار غزه با مشکلات و گرفتاریهای بیشتری روبرو خواهند شد که امیدواریم چنین اتفاقی نیفتند.
انتهای پیام/