گفتمان‌سازی علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در کشور

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان گفت: گفتمان سازی علم و فناوری باید به عنوان پایه‌ای ترین گفتمان مد نظر مسئولان، برنامه‌ریزان و جوامع علمی باشد.

گفتمان‌سازی علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در کشور به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز همدان؛ مجید زکزاکی رئیس پارک علم و فناوری استان همدان در در جشنواره جهادگران علم و فناوری  با گرامیداشت هفته بسیج اظهار داشت:  پارک‌های علم و فناوری مجموعه‌ای از متخصصان در حوزه فناوری‌های پیشرفته هستند که در عرصه حمایت از ایده‌ها و پژوهش‌های کاربردی در راستای تبدیل فناوری به ثروت برنامه‌های مختلفی دارند.

وی با تاکید بر گفتمان‌سازی علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان درکشور افزود: گفتمان سازی علم و فناوری باید به عنوان پایه‌ای ترین گفتمان مد نظر مسئولان، برنامه‌ریزان و جوامع علمی باشد.

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با بیان اینکه امام خامنه ای(مد ظله العالی)  در خصوص گفتمان، به پیشرفت علم و فناوری به عنوان پایه‌ای‌ترین گفتمان اشاره دارد، گفت: به فرموده ایشان اگر ما بخواهیم پیشرفت علمی و توان علمی ما افزایش یابد و زندگی عادی مردم اعتلا پیدا کند باید موضوع علم و فناوری را به عنوان مباحث روز  به عنوان گفتمان مطرح کنیم.

وی با بیان اینکه گفتمانی در کشور جاری و ساری می شود که بر اساس منطق و چارچوب باشد، تصریح کرد: در این صورت مردم خروجی آن را در زندگی خود لمس می‌کنند.

زکزاکی با اشاره به اینکه در راستای گفتمان‌سازی علم و فناوری راهبردهای کلان ابتدایی وجود دارد، گفت: راهبردهای کلان ابتدایی همچون راهبرد دو و راهبرد سه  اشاره به همین گفتمان اصیل دارد  که  علم را به یکی از گفتمان‌های اصیل جامعه تبدیل و فضایی مساعد برای شکوفایی و تولید علم و فناوری بر مبنای آموزه‌های اسلامی از طریق توسعه و تعمیق ایجاد کنیم تا نقش خود را در اقتصاد نشان دهد.

 دست یافتن به اقتصاد دانش بنیان رکن اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی

وی با تاکید بر اینکه احیاء و توسعه فرهنگ گرایش به علم و فناوری می تواند در عرصه های مختلف خود را نشان دهد، افزود: اگر ما فرهنگ گرایش به علم و فناوری را به صورت گفتمان نهادینه کنیم، هم در عرصه اقتصادی و هم در عرصه فرهنگ، اجتماع و سیاست می تواند تاثیرگذار باشد.

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با اشاره به نقش اقتصاد دانش بنیان در تحقق اقتصاد مقاومتی  گفت: رکن اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دست یافتن به  اقتصاد دانش بنیان است.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: اگر ما گفتمان علم و فناوری را در جامعه مطرح و نهادینه و به یک باورعمومی تبدیل کنیم اتفاقات خوشایندی را شاهد خواهیم بود.

زکزاکی اقتصاد دانش محور را اقتصاد مبتنی بر دانایی دانست و بیان داشت: به عقیده برخی محققین دیدگاه آینده محوری است که در آن هم جذب خوب منابع انسانی و هم جذب دانایی و هم جذب فناوری صورت می گیرد و اگر ما در آینده نگاه علمی داشته باشیم این موارد به آسانی قابل چارچوب بندی و دسته بندی است.

وی دانایی را ترکیبی از تجربیات، ارزش‌ها و اطلاعات موجود و کارشناسی شده  دانست و اظهار کرد: این تنها خاص افراد نیست بلکه در سازمان‌ها نیز این می تواند به عنوان یک ذخیره مطرح شود و با مصرف بیشتر رشد بیشتری هم داشته باشد.

 امروز دانایی و فناوری عامل مهمی در اقتصاد دانش بنیان

زکزاکی با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان به گونه‌ای از اقتصاد گفته می‌شود که ریشه در دانش داشته و جوشش آن برمبنای رشد دانش باشد، تاکید کرد: در این اقتصاد نه تنها ارزش افزوده صرف فروش کالا، برای ما جایگاه ندارد بلکه ابزارهای تولید آن نیز جایگاه خود را از دست داده‌اند و ارزش ثانویه پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تولید، نیروی کار و سرمایه عامل مهمی در اقتصاد دانش بنیان نیست، گفت: امروز دانایی و فناوری مد نظر است و در چنینی اقتصادی خود دانایی و فکر تبدیل به کالا می شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان در تبیین دیگر ویژگی‌های اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه این اقتصاد بر تولید، توزیع و مصرف دانایی و مصرف اطلاعات قرار گرفته است، اضافه کرد: این اقتصاد بدون وزن است و به جای کارخانه‌های بزرگ در آن مدارهای کوچک فکر و ایده قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: امروز کارخانه‌ها به عنوان ابزارهای دسته چندم مطرح هستند و در جوامع اسلامی  این نخبگان متعهد هستند که باید این بار را به دوش بکشند.

 شرکت‌های دانش بنیان در حوزه علوم انسانی هنوز فقیر مانده است

زکزاکی با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان بر اساس اقتصاد مقاومتی باید درون زا باشد، اظهار داشت:  اقتصاد دانش بنیان باید با استفاده از صنعت در مسیر رشد و پیشرفت قرار بگیرد، درحالی که موضوع دانش نیز باید همواره به طور داخلی و بی نهایت دستخوش گسترش باشد.

وی شرکت های دانش بنیان را به عنوان یکی از خروجی  و مصادیق اقتصادهای دانش بنیان در جوامع مختلف معرفی کرد و بیان داشت: فکر و اندیشه باید در شرکت های دانش بنیان به محصول تبدیل شود که این محصوصل به راحتی می تواند فکر، منش، فرهنگ و رفتار افراد را تغییر و به جلو حرکت دهد.

زکزاکی دانش بنیان شدن اقتصاد کشور را از ضروریات اصلی اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و ادامه داد: متاسفانه در جامعه ما بحث شرکت‌های دانش بنیان در حوزه علوم انسانی هنوز فقیر مانده است در صورتی که ما پتانسیل قوی و فرهنگ غنی اسلامی داریم  ولی در این جریان به صورت عملیاتی وارد کار شدیم

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان در پایان سخنان خود با تاکید اینکه  توجه به اقتصاد دانش بنیان لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی است، گفت: اجرای و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی  موجب مصون ماندن اقتصاد کشور از آسیب‌ها و مسائل گوناگون می شود.

انتهای پیام/خ

  پایه‌ای ترین گفتمان مد نظر مسئولان،گفتمان سازی علم و فناوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار