به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این گزارش برخی از باورهای حقوقی غلط را که در میان مردم ایجاد شده است و به هیچ عنوان درست نیست را بیان می کنیم.
اگر از کسی شکایت کنید و نتوانید آن را اثبات کنید، طرف مقابل اعادهی حیثیت میکند و شما محکوم میشوید
این باور غلط است. دادگاه محل تظلم خواهی و رسیدگی به شکایات است.حق شما طرح شکایت و وظیفه دادگاه بررسی آن است.عدم اثبات مسئولیت کیفری برای شما نمیآورد مگر در شرایط خاص
پدر و مادر میتوانند فرزند خود را از ارث محروم کنند
خیر، هیچ کس نمیتواند وارث خود را از ارث محروم کند. وصیت نامه متوفی نیز فقط در مورد یک سوم میراث معتبر است. تنها وارثی که مورث خود را به قتل برساند از ارث محروم میشود.
اگر گواهینامه رانندگی نداشته باشید و بر اثر تصادف باعث مرگ کسی شوید مرتکب قتل عمد شده اید
ابداً این طور نیست. رانندگی بدون گواهینامه تخلفی جداگانه است. اگر بدون گواهینامه باعث تصادف منجر به فوت شوید علاوه بر پرداخت دیه به حداکثر دوسال حبس محکوم میشوید.
بر اساس اعلام معاونت فرهنگی قوه قضائیه تصادف منجر به مرگ حتی اگر گواهینامه داشته باشید هم علاوه بر دیه بین 6 ماه تا دوسال بسته به تشخیص قاضی زندان در پی خواهد داشت.
دیه ماههای حرام دوبرابر است
این شایعه هم صحت ندارد. در ماههای حرام دیه فقط یک سوم بیشتر از سایر ماههاست.
ماههای حرام عبارتند از: ذی القعده، ذی الحجه، محرم و رجب. ماه صفر هم برخلاف باور غلط عمومی عده زیادی از مردم ماه حرام نیست
حضانت فرزند همیشه با پدر است
خیر. اول این که تا هفت سالگی اولویت حضانت فرزند با مادر است. بعد از آنهم در صورتی که پدر صلاحیت نگهداری از فرزند نداشته باشد، حضانت آنها به مادر سپرده خواهد شد. ضمن این که صلاح فرزند هم در نظر در سپردن حضانت در نظر گرفته میشود.
منبع: فارس
انتهای پیام/