کتال محسنی معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛با اشاره به اظهار نظر مسئولان وزارت صنعت ،معدن و تجارت مبنی بر اینکه معادن استان تهران موجب آلودگی هوا نمی شوند، اظهار داشت: مرجع تشخیص آلودگی هوا طبق قانون بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی با بیان اینکه بخش عظیم آلودگی شهر تهران مربوط به وسایل نقلیه و سوخت است،افزود:25درصد صنایع ثابت از جمله واحدهای صنعتی اطراف تهران واحدهای معدنی شن ،ماسه گچ وآسفالت است.
کتال محسنی با بیان اینکه واحدهای معدنی اطراف تهران بیشتر درمناطق شهریار وشهر قدس متمرکز هستند،گفت: با برداشت از معدن، زمین از حالت طبیعی خود خارج و ماشین هایی که مواد معدنی را به صورت مداوم تلنبار کرده ، چاله ای ایجاد می کنند که همین چاله های شن و ماسه با کوچکترین وزش باد به اطراف پخش و ایجاد آلودگی می کنند.
وی افزود: در طی سال های اخیر واحدهای تولید شن وماسه تجهیزات تولیدی که پساب و گل و لای حاصل از شست و شوی مواد معدنی را بازیافت می کنند، نوسازی کرده است اما این اقدامات به حد قابل قبول نرسیده است.
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه یکی از عوامل مهم آلودگی شهر تهران کامیون های حامل شن وماسه هستند، ادامه داد:ادعای مسئولان معادن صنعتی و ثابت مبنی بر اینکه معادن آلودگی ندارند به نوعی فرار رو به جلو است و مرجع تشخیص آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست است، چراکه مسئولان در کارهای سازمان حفاظت محیط زیست دخالت و اظهار نظر غیر کارشناسی می کنند.
کتال محسنی با اشاره به نظر سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با آلودگی مواد معدنی تصریح کرد:این معادن در آلودگی هوا وایجاد گرد و غبار دخیل هستند هرچند این واحدها اقدامات مثبتی انجام داده باشند.
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران اظهار کرد: اداره کل محیط زیست در هفته های قبل نشست هایی در رابطه با حالت اضطراری آلودگی شهرتهران با مسئولان وانجمن های واحدهای شن وماسه استان تهران داشت که در این نشست به واحدهای تولیدی شن و ماسه تذکر داده شد که اگر آلودگی به حد زیادی بود این مراکز و معادن متوقف خواهند شد.
انتهای پیام/