به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، سازمان ملل با انتشار گزارشی برآورد کرد در مجموع تاکنون بیش از 30 هزار نفر از پناهجویانی که سعی داشتند با گذر از دریای مدیترانه از شمال آفریقا به اروپا بروند، جان خود را از دست داده اند.
بر اساس گزارش سازمان ملل بیشترین میزان مرگ و میر پناهجویان در این مسیر دریایی خطرناک در سال 2016 بوده است. در پی عقد قراردادی میان آنکارا و اتحادیه اروپا در سال 2016 و بسته شدن مسیر دریایی کوتاه و کم خطرتر ترکیه به یونان، 5096 پناهجو که قصد داشتند از مسیر شمال آفریقا به اروپا مهاجرت کنند، جان خود را از دست دادند.
در این گزارش آمده است: «گذر از دریای مدیترانه برای رسیدن به اروپا خطرناکترین مسیر سفر پناهجویان در جهان است. دست کم 33761 پناهجو از سال 2000 تا 2017 در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده یا مفقود شده اند.»
توافق میان ترکیه و اتحادیه اروپا در سال 2016 موجب بسته شدن مسیر دریایی کوتاه پناهجویان از این کشور به سمت اروپا شد. پس از آن، پناهجویان برای عبور از مسیر پر خطر دریای مدیترانه و رسیدن به قاره اروپا روانه شمال آفریقا شدند.
«فیلیپ فارگوس»، استاد دانشگاه و نویسنده گزارش سازمان ملل، اظهار کرد: «بستن مسیرهای کوتاه و کم خطرتر به باز شدن مسیرهای طولانی و پرخطرتر منجر می شود. بنابراین احتمال جان باختن پناهجویان در آب های دریا افزایش خواهد یافت.»
این گزارش تحت عنوان «چهار دهه مهاجرت غیرقانونی پناهجویان از آب های مدیترانه به سمت اروپا» از سوی سازمان بین المللی مهاجرت وابسته به سازمان ملل منتشر شده است. همچنین در این گزارش آمده است از دهه 70 میلادی تاکنون بیش از 2.5 میلیون پناهجو به طور غیرقانونی با گذر از دریای مدیترانه وارد اروپا شدهاند.
انتهای پیام/