فردی که به بیماری "مانیا" مبتلا است، دچار سرخوشی و سرزندگی، شادی و اعتماد به‌نفس زیاد، پرحرفی و حتی پرکاری است و ممکن است احساس شادی عجیبی در خود داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیماری "مانیا" یا شیدائی چنانکه از نامش پیدا است، مرضی است که تظاهر اصلی آن در بیمار، سرخوشی و خشنودی مفرط است از این رو برخلاف بیماری افسردگی است.

مانیا حاصل ماندگاری "صفرا یا سودای سوخته" در مغز است و مانند اغلب بیماریها به دو دسته کلی سرد و گرم تقسیم می‌شود؛ بیمار در این بیماری، دچار سرخوشی و سرزندگی، شادی و اعتماد به‌نفس زیاد، پرحرفی و حتی پرکاری است و ممکن است احساس شادی عجیبی در خود داشته باشد و بی‌دلیل بخندد و بیش از حد شوخی کند؛ در حد افراطی، بیمار آن قدر از روی سرخوشی حرف می‌زند که هذیان می‌گوید.

در شرایط ضعف بیماری، پُرکاری و سرزندگی او امر مثبتی تلقی می‌شود اما با شدت یافتن بیماری، وی ممکن است به رفتار خشونت‌بار علیه دیگران یا حتی حتی خود دست بزند و کارش به خودکشی بکشد؛ به همین دلیل «مانیا» را جنون سبعى یا جنون درندگان نیز می‌خوانند.

از تظاهرات این بیماری «بیقراری»، «تحرک، فعالیت و انرژی زیاد»، «تغییر ناگهانی مسیر حرکت و موضوع کار» ، «پُرحرفی و تغییر ناگهانی و بی‌مقدمه و غیرمنطقی موضوع سخن»، «سرخوشی و نشاط مفرط»، «اعتماد به‌نفس غیر طبیعی و خودبرتربینی و خود توانمند‌بینی نامعقول»‌، «حواس‌پرتی و ناتوانی تمرکز»، «قضاوتهای نا‌به‌جا و نادرست»، «کم‌خوابی، پریشان‌خوابی و پرش سراسیمه از خواب»، «ولخرجی و بذل و بخشش غیر‌معقول»، «افت و خیز نامعقول و بی‌مقدمه در رفتار عاطفی»، «مداخله‌گری و پرخاشجویی» است.

این بیمارى حاصل رسوب سودا است و با خشکی مغز بروز می‌کند؛ به همین سبب بیشتر در افرادی با مزاج پایه «سودا» و «صفرا» دیده مى‌شود.

بیمار سوداوى، لاغر است و پوست تیره به رنگ بادنجانی و چسبیده به بدن دارد؛ نگاهش رو به پائین است و اغلب ساکت است اما اگر شروع به سخن کند، دیگر آرام نمی‌گیرد و بارها یک موضوع را تکرار می‌کند و اگر عصبانى شود دیرتر آرام می‌شود.

بیمار صفراوی، چشمان زرد دارد، نگاهش رو به افق و بالا است، اضطراب، سرعت عمل و شرارت دارد؛ گاه دچار زوال عقلى و عصبانیت مى‌شود و سخنان درهم می‌گوید اما مانند آتش، شعله‌ور می شود و زود هم آرام می‌شود.

برای درمان باید از روش‌های درمانی مالیخولیا استفاده کرد؛ در حالت سوداوی، روند درمان باید آرام‌تر و با طول زمان بیشتری طی شود به ویژه به اصلاح مزاج، غذاهای گرم و معطر و حمام، پیاده‌روی در کوه بیشتر توصیه می‌شود.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

بیماری مانیا چیست؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار