به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بورس کالا، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در پایان معاملات دیروز بازار نایمکس این کشور با ۱.۷ درصد افزایش نسبت به روز پیش از آن، به سطح ۵۸ دلار و ۳۸ سنت صعود کرد که با رکورد ۵۹ دلار و پنج سنت یا بیشترین قیمت از ژوییه ۲۰۱۵ (تیر-مرداد ۱۳۹۴) فاصله کمی دارد.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز در پایان معاملات دیروز بازار لندن با ۱.۸ درصد افزایش نسبت به روز پیش از آن به بهای ۶۳ دلار و ۷۴ سنت معامله شد که به رکورد ۶۴ دلار و ۶۵ سنت یا بالاترین قیمت از ژوئن ۲۰۱۵ (خرداد-تیر ۱۳۹۴) نزدیک است.
در نشست ۳۰ نوامبر (۹ آذر) اوپک و غیر اوپک، توافق کاهش تولید نفت تا پایان سال ۲۰۱۸ تمدید شد. نیجریه و لیبی دو عضو اوپک که تاکنون از شمول کاهش تولید نفت مستثنی بودند، این بار موظف به رعایت محدودیت تولید شدند. قیمت نفت در طول هفته گذشته کاهش داشت، زیرا بازار نسبت به تمایل روسیه به تمدید توافق کاهش تولید نفت دچار تردید شده بود.
اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه) ۱۳۹۵ خود در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمتها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. ۱۴ کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند.
ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه ۱۳۹۵، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد. این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو اوپک در نشست رسمی چهارم خرداد امسال این سازمان با تمدید توافق کاهش تولید نفت برای ۹ ماه دیگر موافقت کردند.
انتهای پیام/