قائم مقام رئیس رسانه ملی، در پیامی قرآن را جامع‌ترین رسانه ارزیابی کرد که نیاز‌ها و مقدرات دنیا و آخرت انسان را به‌خوبی تبیین کرده است.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، قائم مقام رئیس رسانه ملی حجت الاسلام والمسلمین سید رمضان موسوی مقدم به‌مناسبت آغاز برگزاری چهاردهمین دوره مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی، در پیامی با اشاره به اینکه قرآن جامع‌ترین و درعین حال واقعی‌ترین رسانه‌ای است که نیازها، مصلحت‌ها و مقدرات دنیا و آخرت انسان را به‌خوبی تبیین کرده است، بر عمل به دستورات این کتاب بزرگ آسمانی تأکید کرد. متن کامل پیام حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌مقدم به این شرح است:

وَ إِن کُنتُمْ فِی رَیْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَی عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ

معجزه بودن قرآن برای همیشه و همه ملت‌ها، خود یک نوع اعجاز است، چون این کتاب از ابتدای نبوت پیامبر خاتم تا پایان جهان همچنان به‌صورت سند زنده و دلیلی غیرقابل‌انکار برای صدق مدعای وی و رسالت آسمانی اوست.

در آن عصر تاریک و وضعیت نامساعد، قرآن معجزه بزرگ و دلیلی قاطع بر نبوت پیامبر اسلام (ص) بوده است و اینک در دنیای ما و عصر حاضر که بشر به برخی از اسرار و رموز جهان آفرینش پی برده و از حیث علمی و آگاهی رشد یافته‌تر شده است، باز هم قرآن همچنان به‌صورت یک سند زنده، فریاد بلند وحیانی و چراغ راه هدایت همه‌جانبه با صلابت و استحکام خود باقی است که إِنَّ هذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ.

قرآن که به راستی چشم و چراغ همه صاحب‌نظران است، مجموعه‌ای است از علوم و معارف که بشر در مراحل مختلف زندگی فردی و رشد و شکوفایی جمعی به‌شدت به آن نیازمند است و یکی از وجوه اعجاز قرآن نیز همین است که می‌تواند خواسته‌ها و نیاز‌های بشر را در همه اعصار و پابه‌پای شکوفایی علم و روزگار دانش‌مداری و تکیه بر دستاورد‌های علمی و فناوری منطبق شود و با زندگی انسان‌ها بیامیزد و با آهنگ کاروان بشری، آرام و عمیق هماهنگ گردد.

همه آیات قرآن، سمت و سویی چنین دارد و هاله‌ای از هدایت الهی همه آیات را در برگرفته است و گویای یک واقعیتند، عبور از مُلک و ورود به ملکوت دل کندن از عالم مادی و آرمیدن در سایه‌سار رحمت الهی که فرمود: فی‏ مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلیکٍ مُقْتَدِرٍ

اسلام و قرآن: دو واژه‌ای که در نگاه عموم مسلمانان جهان و حتی غیرمسلمانان به‌هیچ‌وجه از هم جدا نمی‌شوند.

قرآن، قانون اساسی مسلمانان در مواجهه با تمامی شئونات زندگی فردی و اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تربیتی و آموزشی و دستورات و راهنمایی‌های حقیقی و واقعی را ارائه می‌کند که در برگرفته از جوهره وجودی و فطری بشر و نشئت گرفته از سرچشمه زلال و پاک وحیانی است.

ناگفته پیداست که دین پویا و پیشرفته‌ای، چون اسلام که پاسخگوی همه نیاز‌های انسان در دوره‌ها و شرایط مختلف است، ضرورت توجه به حیات دنیوی و زندگانی این جهانی را نفی نکرده است و در آیات متعددی از دنیا و شیوه برخورد با آن و چگونگی زندگی کردن در آن سخن گفته است، به‌گونه‌ای که قوانین فردی و اجتماعی قرآن، در سطوح مختلف زندگی و اجتماعی و حکومتی، توجه صاحب‌نظران علوم اجتماعی و سیاسی و اقتصادی عالم را به خود جلب کرده است و همواره قانون‌گذاران بین‌المللی بر اتقان، قوام و دوام دستورات قرآنی در جای‌جای نظرات خود اذعان و اعتراف کرده‌اند و بدان بهره جستند.

قرآن بزرگ‌ترین، صریح‌ترین و جامع‌ترین و درعین حال واقعی‌ترین رسانه‌ای است که تمامی نیازها، مصلحت‌ها و مقدرات دنیا و آخرت مخاطب را به‌خوبی تبیین و تشریح می‌کند و قدم به قدم دست مخاطب را می‌گیرد و از ضلالت و گمراهی نجات می‌دهد و به فلاح و صلاح رهنمون می‌سازد، که فرمود:

أَیُّهَا اَلنَّاسُ... فَإِذَا اِلْتَبَسَتْ عَلَیْکُمُ اَلْفِتَنُ کَقِطَعِ اَللَّیْلِ اَلْمُظْلِمِ فَعَلَیْکُمْ‏ بِالْقُرْآنِ‏ فَإِنَّهُ شَافِعٌ مُشَفَّعٌ وَ مَاحِلٌ مُصَدَّقٌ وَ مَنْ جَعَلَهُ أَمَامَهُ قَادَهُ إِلَی‏ اَلْجَنَّةِ و...

پیامبر رحمت (ص) فرمود: هرگاه که آشوب‌ها، چون شب تار شما را فرا گرفت به قرآن روی آورید زیرا شفاعتش پذیرفته و گزارش‌دهنده است از بدی‌ها و؛ و هرکس که قرآن را پیشوای خود قرار دهد، به بهشت و خوبی‌ها رهبری می‌شود، و قرآن راهنمایی است که راه را از چاه و سعادت را از شفاعت و علم را از جهل، و بصیرت را از غفلت به‌وضوح نشان می‌دهد. پس بر ماست که قرآن را الگو، کتاب زندگی و شمع فروزان در مسیر تعالی و ترقی و کمال خود بدانیم و همگام با قرائت و تلاوت، برای عمل به دستوراتش تعلل ننماییم.

قرآن را بخوانیم آنگاه که در یأس و حیران و سرگردانی روزگار خویش را در جست‌وجوی قطره‌ای از اندیشه زلال و پاک وحیانی تو را نجات بخشد.

در روزگاری که بدخواهان و متکاثران مستکبر با هجوم فرهنگی و اخلاقی خود از طریق رسانه‌های متعدد و گوناگون در پی فرو ریختن اخلاق، در هم کوبیدن خانواده و انحطاط و اعوجاج فکری و دینی هستند و بر اندام باطل، لباس حق و حقیقت را به مسلخ می‌برند و با تبلیغات مسموم و گسترده خود به‌دنبال دستیابی به مطامع شیطانی و شرک‌آلود خود هستند، باید به قرآن و آموزه‌های آن چنگ زد و راهی به‌سوی قله انسانیت و دریچه‌ای به‌سوی حقیقت و مسیری برای دوری از عصیان و معصیت پیدا کرد؛ که فرمود:

اٍن البَیتَ اِذا کَثُرَ فیه تلاوَة القُرآن کَثُرَ خَیرُهُ واَتـّسَعَ اَهلُه

خانه‌ای که قرآن در آن فراوان خوانده شود، خیر آن بسیار گردد و به اهل آن وسعت داده شود.

صبح‌خیزی و سلامت‌طلبی، چون حافظ

هر چه کردم همه از دولت قران کردم
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار