به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، شکراله سلمان زاده، رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان داشت: بیماری های غیر واگیر باعث مرگ و میر ۳۸ میلیون نفر در سراسر دنیا می شوند که بیشتر جمعیت فعال هستند. به این مرگ زودرس ۳۵ تا ۷۰ سال گفته می شود و متأسفانه کشورهای در حال توسعه بیشتر درگیر آن هستند.
وی تصریح کرد: در برخی از شاخص های بیماری های غیرواگیر، میزان ابتلای افراد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیشتر از متوسط کشوری است که از آن جمله می توان به مورد بیماری قلبی و عروقی که کشور ۴۴.۱۳ درصد ولی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۴۶ درصد هست، اشاره کرد.
سلمان زاده ادامه داد: خوزستان یکی از7 استان نا امن غذایی است. در ابتدا مقرر شده بود تا در کل استان برنامه ای اجرا شود ولی با شکست روبرو و شورای عالی امنیت غذایی تصمیم به اجرای پایلوت کار در یکی از شهرستان های هر یک از این استان های در خطر گرفت.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه در زمینه بیماری دیابت هم سهم اهواز بیشتر از متوسط کشوری است، گفت: البته در سرطان ۱۵.۹ درصد و در دانشگاه اهواز ۱۱.۶ درصد است.
سلمان زاده اضافه کرد: از ۱۰ هزار و ۸۰۹ مرگ در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز، 4 هزار و ۸۶۸ مورد مرگ زودرس ۳۰ تا ۷۰ سال بوده است که قسمت مولد و مؤثر جامعه را مورد هدف قرار داد.
وی عنوان کرد: بعد از چین و هندوستان، بیشترین جمعیت دنیا را دیابت تشکیل می دهند و از این نظر به بیماری دیابت سومین کشور پرجمعیت دنیا می گویند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه شعار امسال سازمان جهانی بهداشت در مورد دیابت برای زنان بود چون از هر ۱۰ نفر زن یک نفر به دیابت مبتلا است، گفت: متأسفانه هر ۶ ثانیه یک نفر و هر ۳۰ ثانیه یک قطع عضو به دلیل دیابت در دنیا رخ می دهد.
سلمان زاده با اشاره به اینکه خوزستان جزو استان های پرشیوع دیابت است، گفت: ۱۳ درصد زنان و بین ۸ تا ۹ درصد مردان مبتلا به دیابت هستند که این آمار ۱۱ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
وی تأکید کرد: حذف نوشابه و آب میوه های صنعتی در کنار وعده های غذایی به رستوران های ادارات و دستگاه ها ابلاغ شده بود ولی توجه چندانی به آن نشده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: از شهرداران انتظار داریم که مناطقی را برای تبلیغات شهری به ما اختصاص دهد. حذف چیپس، لبنیات پرچرب باید در دستور کار قرار گرفته و تبلیغ مواد غذایی سالم را جایگزین آن کنند.
سلمان زاده با بیان اینکه راه اندازی کیوسک های سلامت در محلات یکی از پیشنهادات بود که برای اجرایی شدن آن با شهرداری رایزنی شده است، بیان کرد: متأسفانه صدا و سیما برای پخش تیزر از ما هزینه هایی را مطالبه می کند که تقاضا داریم تا این کار را به صورت رایگان انجام دهد.
وی خبر داد: برای طرح غربالگری و شناسایی سرطان به 3 میلیارد تومان اعتبار، برای کنترل دخانیات در اماکن و میزان نمک مصرفی در نانوایی ها به ۶۰۰ میلیون اعتبار، برای ارتقای توانمندی مردم ۵۰۰ میلیون، برای کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری های قلبی، عروقی و مغزی به اعتبار ۶ میلیارد تومان و همچنین برای تجهیز مراکز درمانی به دو میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان در پایان گفت: برای کنترل بیماری ایدز ۹۰ درصد تشخیص افراد مبتلا، درمان و سرکوب بار ویروسی را در برنامه داریم.
انتهای پیام/م