به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ میلیون ها نفر در سراسر جهان از فشار خون بالا رنج می برند. فشار خون بالا به شرایطی گفته می شود که در آن فشار خون انسان (نیروی جریان خون که به دیواره رگ های خونی وارد می شود)، به طور مداوم بیش از اندازه بالا باشد. فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل خطرآفرین برای سکته مغزی و بیماری قلبی نیز محسوب می شود.
فشار خون بالا حجم کار قلب و رگ های خونی را افزایش داده و موجب می شود تا آنها سختتر و با کارایی کمتر کار کنند. فشار خون بالا به بافت ظریف درون شریان ها آسیب وارد می کند، و این شرایط اجازه تجمع کلسترول بد (LDL) و تشکیل پلاک ها در امتداد پارگی های ظریف دیواره شریان را می دهد. این گونه است که آترواسکلروز یا تصلب شرایین آغاز می شود.
استرس، رژیم غذایی ضعیف، و فعالیت بدنی کم می توانند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند. کاهش مصرف سدیم، به حداقل رساندن مصرف گوشت قرمز، اتخاذ روش هایی برای کاهش استرس در زندگی، و پیادهروی روزانه می توانند به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا کمک کنند.
برخی مواد غذایی وجود دارند که می توانند به تنظیم فشار خون کمک کنند. خیار منبع خوبی برای پتاسیم است که این ماده معدنی می تواند به ایجاد تعادل در سطوح سدیم در سلول های بدن انسان کمک کند. میزان بیش از اندازه سدیم یکی از دلایل اصلی فشار خون بالا است.
همچنین، خیار منبع خوبی برای فیبر است، که این ماده مغذی می تواند کاهش چشمگیر در سطوح فشار خون و کلسترول را موجب شود. فیبر به پیشگیری از دیابت نوع 2 و بهبود روند کاهش وزن نیز کمک می کند.
سیر یکی دیگر از مواد غذایی کلیدی در زمینه سلامت خون و قلب محسوب می شود. برخی گزارش ها نشان داده اند که اثر ضد فشار خون بالای سیر می تواند با داروهای تجویزی برای فشار خون بالا برابری کند.
مطالعه ای که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه براون انجام شد، نشان داد مردانی با سطوح کلسترول بالا می توانند تنها با مصرف عصاره سیر فشار خون و کلسترول خود را کاهش دهند.
سیر به تحریک سطوح اکسید نیتریک درون سلولی کمک می کند، که به بدن در کنترل شرایط عروقی و تنظیم فشار خون کمک می کند.
در ادامه دستور تهیه یک سالاد ساده و ضد فشار خون بالا ارائه شده است.
مواد تشکیل دهنده:
یک عدد خیار
دو حبه سیر خرد شده
یک چهارم یک پیاز کوچک
یک دوم قاشق چایخوری سرکه سیب
یک دوم قاشق چایخوری شیره افرا یا هر شیرین کننده طبیعی دیگر به انتخاب خود
اندکی شوید، در صورت تمایل
روش تهیه:
خیار را نازک برش زده و داخل کاسه بریزید.
سیر خرد شده را اضافه کرده و سپس مقداری پیاز نازک برش خورده را اضافه کنید.
سرکه سیب، شیرین کننده و در صورت تمایل شوید را به سالاد اضافه کرده و مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
اسفناج درمان فشارخون بالا
پتاسیم به کلیههایتان کمک میکند تا سدیم بیشتری از طریق ادرارتان دفع شود، در نتیجه فشار خونتان کاهش خواهد یافت. سبزیجات برگدار که سرشار از پتاسیم هستند شامل اسفناج، کاهو، آروگولا، کلم برگ، برگ شلغم، برگ کلم برگ، برگ چغندر، برگ چغندر سوئیسی میشود.
اسفناج درمان فشارخون بالا
سبزیجات کنسرو شده معمولا نمک افزوده دارند. اما سبزیجات منجمد به اندازهی سبزیجات تازه حاوی مواد مغذی هستند. شما همچنین میتوانید این سبزیجات را با موز و شیر بادام ترکیب کنید تا آبمیوهای سالم و شیرین و سبز داشته باشید.
سالمون، ماهیهای سرشار از امگا ۳
ماهی منبع عالی پروتئین کم چرب است. ماهیهای چرب مانند ماکرل و سالمون غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که میتواند فشار خون را پایین آورده، التهاب را کاهش داده و تری گلیسرید را هم پایین بیاورد.
علاوه بر این منابع، ماهی قزل آلا حاوی ویتامین D است. به گزارش نبض ما، غذاهای بسیار معدودی دارای ویتامین D هستند و این ویتامین هورمون مانند، دارای ویژگیهایی است که میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
خواص ماهی تازه
یکی از مزایای ماهی این است که به راحتی طعمدار شده و آمادهی خوردن میشود. میتوانید فیلهی سالمون را در فویل قرار داده و به آن ادویه و لیموترش و روغن زیتون بزنید و آن را در فری که از قبل گرم شده در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید.
لبو و کاهش فشارخون
لبو سرشار از نیتریک اکسید است که میتواند به باز کردن رگها و کاهش فشار خون کمک کند. همچنین محققان دریافتند نیترات موجود در آب لبو، فشار خون افراد تحت آزمایش را در عرض ۲۴ ساعت کاهش داده بود.
میتوانید خودتان آب لبو تهیه کنید یا اینکه فقط آن را بپزید و بخورید. لبوی برشته یا سرخ شده همراه سبزیجات لذیذ و خوشمزه است. همچنین میتوانید لبو را به صورت چیپس تهیه کنید. وقتی با لبو سر و کار دارید مراقب باشید چون آب آن میتواند دستها و لباستان را لک کند.
رابطه زنجبیل و فشارخون بالا
زنجبیل میتواند به کنترل فشار خون کمک کند و همانطور که پژوهشها نشان داده زنجبیل، جریان خون را بهبود داده و عضلات اطراف رگهای خونی را شل میکند.
زنجبیل معمولا در غذاهای آسیایی کاربرد دارد و مادهای چند کاره است که میتوانید آن را به شیرینیها و نوشیدنیها نیز اضافه کنید. زنجبیل تازه را خرد یا آسیاب کرده و به خوراک سبزیجات، سوپها، نودل، دسرها و یا چایتان اضافه کنید.
منبع: عصرایران /نبض ما
انتهای پیام/