معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، از آغاز سرشماری حیات وحش پناهگاه حیات وحش کیامکی جلفا خبر داد.

آغاز سرشماری حیات وحش پناهگاه حیات وحش کیامکی جلفابه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛میرمحسن حسینی قمی معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی،گفت: کارشناسان محیط طبیعی ، ماموران اجرایی یگان حفاظت با مشارکت جمعی از علاقه مندان به محیط زیست،شکارچیان قانونی،همکاران بازنشسته و هنرمندان استان در مدت 3 روز سرشماری از حیات وحش این منطقه را بر عهده دارند.


وی با اشاره به ضرورت سرشماری حیات وحش برای تحلیل‌های کیفی و کمی از وضعیت زیستگاه‌های استان برآورد جمعیت، اطلاع از وضعیت زاد و ولد و مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید و نقاط قوت مناطق برای بکارگیری در سیاست گذاری و مدیریت وحوش شاخص منطقه کیامکی از جمله قوچ میش و کل و بز را از اهداف اصلی اجرای این طرح بیان کرد.


وی افزود: 15اکیپ عملیاتی شامل یک کارشناس و دونفر محیط‌بان و یک نفر از بخش غیردولتی و علاقمند به محیط زیست در محور های پناهگاه حیات وحش کیامکی نسبت به سرشماری گونه‌های کل و بز به ‌عنوان حیات وحش هدف و دیگر پستانداران بزرگ جثه(پلنگ،خرس، پلنگ، گرگ، روباه، گربه وحشی، شغال، خرگوش، و...) مورد مشاهده اقدام می‌کنند.


معاون حفاظت محیط زیست استان، روش سرشماری را پیمایشی و با استفاده از دستگاه GPS در مسیرهای تثبیت شده عنوان کرد و گفت: آمار هر مسیر با آمارمسیر سال‌های قبل مقایسه شده و علل و عوامل تغییرات جمعیتی در هر مسیر تحلیل می‌شود.


وی افزود: پناهگاه حیات وحش کیامکی به خاطر تنوع اقلیمی زیستگاه پستاندارانی همچون کل و بز، قوچ و میش ارمنی، خرس، پلنگ قفقازی و سیاهگوش و پرندگانی مانند کبک دری، کبوتر، عقاب طلایی است و در این سرشماری فقط پستانداران آمارگیری می شوند.


پناهگاه حیات وحش کیامکی با 96 هزار و 952 هکتار وسعت از سال 1352 به تصویب رسیده است که در حال حاضر مجموعه زیستگاهی مذکور در قالب سه منطقه پارک ملی کنتال،پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده علمدار داغی مدیریت می شود.


وجود بیش از 700 گونه گیاهی، بیش از 257 گونه جانوری شامل 39 گونه پستاندار و بیش از 154 گونه پرنده و 43 گونه خزنده و 4 گونه دوزیست و 17 گونه ماهی از مشخصه های اصلی این منطقه به شمار می رود.

 

انتهای پیام/خ

ضرورت سرشماری حیات وحش برای تحلیل‌های کیفی و کمی گونه های زیستی درآذربایجان شرقی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.