مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان گفت: در قوانین جمهوری اسلامی برای برخورد با جرم کودک آزاری نیاز به شاکی خصوصی نیست.

جرم كودك‌آزاري نياز به شاكي خصوصي نداردبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ محمدجلال متقی خواجه‌زاده مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با اشاره به اینکه  در قانون جمهوری اسلامی ایران هر گونه شکنجه جسمی و روحی و ممانعت از تحصیل و عدم اعلام کودک‌آزاری افراد تا 18 سال، جرم عمدی تلقی شده و احتیاج به شکایت شاکی خصوصی ندارد افزود: هر گونه عمل و ترک عملی که موجب اذیت و آزار روحی و جسمی و ایجاد ماندگاری در وجود یک کودک شود را کودک‌آزاری است.

 وی با اشاره به اینکه کودک‌ آزاری توسط افراد دیگر خصوصا بزرگسالان صورت می‌گیرد افزود: این آزارها غالبا شامل مواردی چون سوزاندن بدن، کتک زدن، شکستن استخوان‌ها، آزار جنسی و لمس بدن به صورت ناشایست را شامل می‌شود.

 مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان صدمه عاطفی یا روانی شامل رفتارهایی مانند توهین، ترساندن، تحقیر، تنفر و تبعیض بین فرزندان را از مصادیق کودک‌آزاری برشمردو اظهار داشت: این موارد در کاهش اعتماد به نفس، افزایش کابوس، ترس‌های بی‌مورد و ... اثرگذار است.

وی با بیان اینکه دوان کودکی مهم ترین مرحله رشد و تکامل جسمی و روانی کودک است، ادامه داد: آسیب رساندن به کودک در این دوران پیامدهای طولانی‌مدت را در پی خواهد داشت.

 وی به آموزش مهارت نه گفتن به کودک را بسیار مهم خواند و ادامه  داد: در قوانین جمهوری اسلامی ایران هر گونه شکنجه جسمی و روحی و ممانعت از تحصیل و عدم اعلام کودک‌آزاری افراد تا 18 سال، جرم عمدی تلقی شده و احتیاج به شکایت شاکی خصوصی ندارد.

 مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان ادامه داد: طبق ماده 5 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مجلس شورای اسلامی هر گونه خرید و فروش، بهره‌کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب عمل خلاف از قبیل قاچاق ممنوع بوده و مرتکب جرم حسب مورد علاوه بر جبران خسارات وارده به 6 ماه تا یک سال زندان و پرداخت جزای نقدی از 10 تا 20 میلیون ریال محکوم می‌شود.

 وی ادامه داد: ماده 4 این قانون هر گونه صدمه و آزار و و اذیت و شکنجه روحی و جسمی کودکان و نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان را ممنوع دانسته و مرتکب به سه تا 6 ماه حبس و تا 10 میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

 این مسئول خاطر نشان کرد: در ماده 6 ابراز شه که همه موسسات و ادارات و مراکزی که مسولیت نگهداری و سرپرستی کودکان را بر عهده دارند می توانند به محض مشاهده کودک‌آزاری مراتب را برای پیگیری قانونی به مقامات صالح قضایی اطلاع دهند.

 وی یادآور شد: تخلف از این تکمیل موجب حبس تا 6 ماه یا جزای نقدی تا 5 میلیون تومان جزای نقدی است.

 مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان گفت: نکته مهم اینجاست که اگر جرایم موضوع این قانون مشمول عناوین دیگر قانونی شود یا در قوانین دیگر حد یا مجازات سنگین ‌تری برای آنها مقرر شده باشد حسب مورد، حد شرعی یا مجازات اشد اعمال خواهد شد.

انتهای پیام/ج

 کودک آزاری نیاز به شاکی خصوصی ندارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.