به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ مراد سپهوند رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی لرستان ظهر سه شنبه در همایش روز جهانی خاک با اشاره به اینکه دو مفهوم خاک و اراضی را باید از هم تفکیک کنیم اظهار داشت: خاک همان قشر پوسته زمین است که گیاه در آن رشد میکند، هر خاکی را میتوانیم جزو اراضی به حساب آوریم، اما همه اراضی را نمیتوانیم جزو خاک به حساب آوریم.
وی با بیان اینکه بین منابع خاک و اراضی ارتباط وجود دارد، تصریح کرد: ۷۶ درصد استان کوه و تپه است، یعنی لرستان استان منابع طبیعی است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با تاکید بر اینکه ۲۴ درصد وسعت استان شامل اراضی قابل کشت میشود، افزود: این میزان شامل ۶۷۰ هزار هکتار اراضی میشود، این در حالی است که ۸۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی در استان وجود دارد.
سپهوند با بیان اینکه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار اراضی بین کوهها و تپه ها، اراضی زراعی داریم، تصریح کرد: این موضوع مشکل زیادی برای ما در حوزه حفاظت از خاک و منابع ملی ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه این ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار ممکن است جزو منابع ملی بوده و تخریب شده باشند، افزود: ۷۶ درصد اراضی استان درگیر فرسایش آبی متوسط تا زیاد است و فقط در سطح ۱۰ درصد مساحت استان میشود گفت: فرسایش جزیی تا کم داریم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با تاکید بر اینکه باید وضعیت منابع خاکی استان یک بار به دقت باید احصاء شود، افزود: نقشه فرسایش استان سالیان سال است که تهیه نشده و اطلاعی از میزان فرسایش در استان نداریم، شوری و قلیایی بودن خاک را نمیدانیم، منابع استان از دست میرود و ما درگیر کارهای سیاسی هستیم.
سپهوند با اشاره به اینکه همه اطلاعات ما در دشت سیلاخور مربوط به دهه ۶۰ است، اظهار داشت: زنگ خطر در مورد خاکهای استان به صدا درآمده است، یک طرح اساسی باید تدوین شود و پیرامون منابع خاک و روند فرسایش آنها کار شود.
انتهای پیام/م