به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد رستگار استاد دانشگاه شیراز درخصوص اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر گفت: مولدهای مقیاس کوچک و سیستم ذخیرهسازی انرژی که پیش از این صرفا به عنوان پروژههای تحقیقاتی مطرح بودند با روی کار آمدن دولت یازدهم و اولویتهای مهم صنعت برق تبدیل شده است.
وی در ادامه با برشمردن مزایای این قبیل طرحهای افزود: نیروگاههای حرارتی در خارج از شهرها و به دور از محل مصرف احداث میشوند که همین موضوع علاوه بر تحمیل هزینه برای احداث انتقال و توزیع باعث هدررفت بخشی از برق تولیدی در شبکه میشود که با توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر تلفات شبکه برق کاهش و امنیت و قابلیت اطمینان شبکه افزایش مییابد.
استاد دانشگاه شیراز در خصوص میزان اشتغالزایی این صنعت گفت: به دستآوردن این میزان خودکفایی در ساخت نیروگاهها تاسیسات و تجهیزات صنعت برق اشتغالزایی قابل توجهی در کشور به دنبال دارد.
رستگار تصریح کرد: در حال حاضر 7 درصد از کل اشتغال صنعتی ایران در صنعت برق است و واضح است که 93 درصد دیگر نیز به طور غیرمستقیم متاثر از صنعت برق است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر چندین مراکز تحقیقاتی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر تشکیل شده است افزود: بسیاری از این مطالعات وارد فاز اجرایی شده و به طبع افزایش بهرهوری و کاهش تهدیدهای زیست محیطی شبکههای هوشمند برق کنترل و مدیریت شبکه انتقال و توزیع و مدیریت بحران از دستاوردهای این فعالیت میباشد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: تمرکز بر این قبیل فعالیتها که فناوریهای کم هزینه و اشتغالزا هستند موجب سازگاری با طبیعیترین انواع انرژی و با کمترین دست کاری در طبیعت خواهند شد.
رستگار با اشاره به ضرورت توسعه شرکتهای دانش بنیان در زمینه صنعت برق اظهار کرد: وجود شرکتهای دانش بنیان علاوه بر کاهش هزینههای تولید باعث ایجاد تکنولوژیهای جدید در این صنعت خواهند شد و به طور کلی دستاوردهای استفاده گسترده از تکنولوژیهای نوین در صنعت برق کشور را میتوان در کاهش تلفات شبکه توزیع برق و عملی شدن توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و سیستمهای ذخیرهسازی انرژی مشاهده کرد.
وی با تشریح بازار اشتغال صنعت برق ادامه داد: بخش اعظمی از اشتغال مولد در صنعت برق کشور در بخش تولید تجهیزات گرفته تا توربین است و در صورتی که استفاده از توان شرکتهای خارجی برای ساخت واحدهای نیروگاهی پیشی بگیرد این مسئله میتواند اشتغالزایی مولد در صنعت برق کشور را با چالش مواجه کند.
رستگار یادآور شد: این در حالی است که ایران بیش از 90 درصد در صنعت برق به خودکفایی رسیده است و معتقدیم در این خصوص با اتکا به دانشجویان کشورمان در صنعت تجهیزات صنعت برق میتوان تا 90 خودکفا شویم.
انتهای پیام/