به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمدرضا اسکندری امروز در محل برگزاری این جشنواره اظهار داشت: برای برگزاری این جشنواره از شش ماه پیش کار را با تهیه ۸ تن گندم شروع کردیم.
وی با تبریک ۱۷ ربیع الاول و میلاد پیامبر اکرم (ص) ادامه داد: در این مراسم ۱۴ پاتیل سمنو به نیت ۱۴ معصوم و نذر پنج تن آل عبا وحضرت فاطمه زهرا (س) طبخ میشود.
مسئول برگزاری دهمین جشنواره پخت سمنو در شهرضا با اشاره به این که پخت سمنو در این شهرستان بازگو کننده فرهنگ، هنر و تقسیم عشق و صمیمیت بین مردم شهرضا است، گفت: با گذشت بیش از هزار سال پخت سمنوی سنتی در شهرضا همچنان پا برجا است.
وی با بیان این که کار پخت سمنوی سنتی از اذان صبح روز میلاد تا اذان صبح روز بعد ادامه دارد، افزود: برای پخت سمنو از مراحل آغازین آن تا زمانی که پخته شود میتوان عشق و علاقه به خاندان اهل بیت (ع) و حضرت فاطمه (س) را مشاهده کرد.
اسکندری گفت: پس از روشن کردن آتش با هیزم یا گاز آب را در پاتیل مسی ریخته تا گرم شود سپس آردها را کم کم در پاتیل ریخته و حدود ۱۶ ساعت بدون اضافه کردن موادی پخته می شود.
وی تصریح کرد: حدود ۱۲ ساعت بعد از شروع کار، مخلوط آب و آرد خمیر گونه شده و در اصطلاح قرمز می شود که در این موقع مقداری آب به آن اضافه می کنند تا رقیق شده و به جوش آید.
مسئول برگزاری دهمین جشنواره پخت سمنو در شهرضا افزود: این کار به شربت دادن معروف است و هر استادی با توجه به شرایط پخت ممکن است در طول ۱۸ ساعت اولیه پخت چند بار این کار را تکرار کند.
وی گفت: عمل قرمز کردن برای قهوه ای شدن رنگ سمنو انجام تا خوش رنگ شود و پس از حدود ۱۸ ساعت پخت، آتش خاموش شده و سمنو در پاتیل مسی حدود شش ساعت به حالت دم انداختن می ماند و صبح روز بعد سمنو آماده توزیع و استفاده می شود.
اسکندری تصریح کرد: در پخت سمنوی سنتی شهرضا غیر از آب و آرد از مواد دیگری استفاده نمی شود و علت شیرینی آن آرد جوانه گندم و علت رنگ قهوه ای آن سرخ کردن سمنو است.
در این جشنواره بیش از ۲۰ تن سمنو در ۱۴ پاتیل مسی طبخ شد. مردم شهرضا هر ساله دو هزار پاتیل سمنو سنتی به عنوان نذر پنج تن آل عبا طبخ و در کشور توزیع می کنند.
انتهای پیام/م