به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، روز پنجشنبه سفر خود به یونان را آغاز کرد. این نخستین سفر یک رئیس جمهور ترکیهای به یونان در ۶۵ سال گذشته محسوب میشود.
او در این سفر که خود آن را «تاریخی» خوانده است، گفت: آتن از اقلیت مسلمان ترکیهای خود که در شمال یونان زندگی میکنند، چشم پوشی میکند. او همچنین در سخنرانی خود در یونان، اتحادیه اروپا را به نادیده گرفتن تعهدات مبنی بر ارائه حمایت مالی در ازای همکاری ترکیه در کاهش ورود مهاجران به قاره سبز متهم کرد.
او در دیدار با پروکوپیس پاولوپولوس، رئیس جمهور یونان گفت: «اتحادیه اروپا به هیچکدام از تعهدات خود در بخش اقتصادی جامه عمل نپوشانده است (در حالی که) ما به تعهدات خود عمل کرده ایم.»
رئیس جمهور یونان خاطرنشان کرد علیرغم درخواست همتای ترکیهای او برای بازبینی پیمان لوزان که در سال ۱۹۲۳ منعقد شده است و سندی مهم در روابط ترکیه و یونان محسوب میشود، آتن تمایلی به اعمال تغییر در آن ندارد.
او گفت: «این پیمان برای ما قابل مذاکره نیست. این سند نه به بازبینی و نه به روز رسانی نیاز ندارد.»
اردوغان اعلام کرده است این پیمان باید «به روز رسانی شود» و ادعا کرد یونان در تعهد به مفاد این پیمان درباره اقلیت مسلمان خود، موفق نبوده است.
رئیس جمهور ترکیه گفت: «برخی از مسائل خاص باید تغییر کنند. حمایت از حقوق اقلیت قومی ما، اولویت ما محسوب میشود.»
اردوغان پیش از این در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۰ به عنوان نخست وزیر ترکیه به یونان سفر کرده بود. او قصد دارد روز جمعه به منطقه تراکیه واقع در شمال شرقی یونان و محلی که بیشترین اقلیتهای مسلمان یونان در آن زندگی میکنند، سفر کند.
در سالهای گذشته روابط میان ترکیه و یونان به دلیل مناقشههای ارضی در دریای اژه پرتنش بوده است. این دو متحد عضو ناتو در سال ۱۹۹۶ به دلیل ادعای حاکمیت بر چند جزیره خالی از سکنه به جنگ با یکدیگر نزدیک شدند.
انتهای پیام/