به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان درجدیدترین پژوهشهای خود دریافتند هر یک سال اضافه درس خواندن سبب کاهش ابتلای فرد به بیماری آلزایمر درحدود یازده درصد میشود.
کارشناسان اعتقاد دارند داشتن تفکر پیچیده و درگیر شدن مغز برای مطالعه سبب ایجاد بخشهای جدیدی دراین ارگان حیاتی بدن میشود و از مغز درمقابل ابتلا به آلزایمر محافظت میکند.
پژوهشهای پیشین نشان داده است که رابطه مستقیمی بین تحصیل کردن وکاهش ابتلا به بیماری دمانس مغزی وجود دارد و تحقیق در زمینه رابطه تحصیل و بیماریهای مغزی توسط دانشمندان دانشگاه کمبریج انگلستان به دست آمده و در مجله پزشکی بریتانیا به چاپ رسیده است.
تحصیل درسطوح بالا به ویژه در سنین میانسالی وسالمندی سبب افزایش ارتباط بین سلولهای مغزی و دگرگونی ساختار آن میشود وبه این ترتیب مغز در زمان سالمندی از یک واحد پشتیبان برای به خاطر آوردن خاطرات و بالا بردن قدرت یادگیری برخوردار میشود.
بیماری آلزایمر یکی از بیماریهای خطرناک دردنیا است که همه ساله هزاران نفربه آن مبتلا میشوند، دراثراین بیماری فرد دچار مشکل دربه یادآوردن خاطرات خود میشود.
این مشکل سبب میشود تا فرد برای ادامه زندگی خود نیاز به مراقبت دائم اطرافیان خود داشته باشد و دیگر نمیتواند به انجام فعالیتهای کاری خود بپردازد.
کارشناسان هشدار میدهند بیماری آلزایمر درسالهای آینده به شدت دردنیا گسترش پیدا میکند و میلیونها نفر به آن مبتلا میشوند و علت این بیماری متفاوت بوده ، اما تشکیل پروتئین سمی بتاآمیلویید و نابودی سلولهای مغزی سبب این بیماری میشود و اکنون درمان قطعی برای آن وجود ندارد و تنها مراقبت و پیشگیری از ابتلا میتواند اثربخش باشد.
افزون بر تقویت قوای ذهنی دراثر درس خواندن و انجام پژوهش، افراد تحصیل کرده به طور نسبی از وضعیت مالی بهتری به نسبت افراد کم سواد برخوردار هستند، به دلیل مطالعه زیاد، تمایل بیشتری به انجام ورزش دارند و مواد غذایی سالم تری مصرف میکنند.
پژوهشها نشان داده است افراد تحصیل کرده کمتر از سایرین از مواد دخانی از جمله سیگار استفاده میکنند و کمتردچار اعتیاد میشوند به همین دلیل از سطح سلامت بالاتری به نسبت افراد کم سواد برخوردارند و این سبب سلامت آنها درمیانسالی وسالمندی میشود.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند درهرسنی وبا هرسطح تحصیل، به مطالعه و یادگیری علم و دانشهای جدید بپردازند، زیرا سبب تقویت قوای ذهنی و سلامت مغزشان میشود.
مطالعه کتاب، یادگیری زبان های خارجی جدید، حل پازل، یادگیری حل مسئله های ریاضی حتی مسئله های آسان، یادگیری کار با رایانه ، انجام برنامه نویسی حتی درسطح مبتدی برای تقویت ذهن بسیار مفید است.
درکنار مطالعه، داشتن رژیم غذایی سالم، انجام ورزش، پرهیز از استرس، کنترل وزن و فشارخون، پرهیز از خوردن مواد غذایی بسیار شیرین، زندگی درمحیط تمیز و خودداری از اقامت درهوای آلوده به میزان زیاد میتواند سبب جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر درافراد شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/